Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Κορυφαία προτεραιότητα η αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Μικροθηβών

Στο Αϊδίνι και τις Μικροθήβες περιόδευσε το απόγευμα της Παρασκευής ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, ως επικεφαλής κλιμακίου του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», ο οποίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους για θέματα της καθημερινότητας (νερό, γήπεδο Αϊδινίου, αγροτική οδοποιία κλπ). Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης της περιοχής, με την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών, που θα αλλάξει - όπως είπε - ριζικά τα πολιτιστικά δεδομένα ολόκληρης της Μαγνησίας. 

Ο κ.Σκοτινιώτης ενημέρωσε συγκεκριμένα τους κατοίκους των Μικροθηβών και του Αϊδινίου  ότι με τη συνεργασία Υπουργείου Πολιτισμού, Δήμου Βόλου, Περιφέρειας Θεσσαλίας και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Διάζωμα», καθώς και της ΜΚΟ «εν Δράσει», ολοκληρώθηκε η ανασκαφή και πλέον βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης η μελέτη αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών, ώστε να είναι δυνατή η χρηματοδότηση της αναστήλωσης του Θεάτρου στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Το έργο αυτό, όπως είπε, περιλαμβάνεται στις πρώτες προτεραιότητες του Δήμου Βόλου για την επόμενη κρίσιμη πενταετία, η υλοποίηση των οποίων έχει ήδη δρομολογηθεί. 

Στο πλαίσιο αυτό, διαβεβαίωσε τους συμπολίτες ότι ο ενιαίος Δήμος Βόλου ‘’πατάει πλέον γερά στα πόδια του’’ και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της επόμενης δημοτικής περιόδου αλλά και της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, ώστε να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, με προτεραιότητα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Σημειώνεται ότι αύριο Κυριακή 11 Μαΐου ο κ.Σκοτινιώτης θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», στη Νέα Αγχίαλο. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 8 το βράδυ στο κατάστημα «Γαλήνη» (παραλιακός πεζόδρομος). 


Δεν υπάρχουν σχόλια: