Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ν.Οικονόμου: Πλήρης η άγνοια του κ.Μπέου


Σχολιάζοντας,  τις αναφορές του Α.Μπέου, κατά την προχθεσινή ομιλία του στη Νέα Ιωνία, στα θέματα καθαριότητας, η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ κ.Νατάσα Οικονόμου δήλωσε: «Χαιρόμαστε που, στην προχθεσινή του ομιλία του ο κ. Μπέος αναγνώρισε, για πρώτη φορά, ότι ο Βόλος καθαρίζεται. Κατανοώντας ωστόσο την πλήρη άγνοιά του για τα θέματα λειτουργίας του Δήμου, αφού πολύ πρόσφατα ανακάλυψε την πόλη μας, και για να μην ανησυχεί για τυχόν «μεροληπτική» λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας «σε βάρος» της Ν. Ιωνίας, τον ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Με αφετηρία τη βασική θέση της Δημοτικής Αρχής για την ενοποίηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος και τη διάλυση του τεχνητού, οφειλόμενου σε πολιτικούς λόγους, διαχωρισμού προηγούμενων δεκαετιών ανάμεσα στο Βόλο και τη Ν. Ιωνία, στο πλαίσιο της εσωτερικής αναδιάρθρωσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας και με στόχο την ομογενοποίηση της λειτουργίας της στα όρια του Δήμου, από το 2013 και εξής, στη Ν. Ιωνία έγιναν τα εξής:
- Σε αναλογία με τη λειτουργία της Υπηρεσίας στη Δημοτική Ενότητα Βόλου, έγινε επέκταση του προγράμματος αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης, από πενθήμερο σε εξαήμερο, και η Υπηρεσία λειτουργεί και το Σάββατο, για την εξυπηρέτηση κεντρικών τομέων που έχουν προσδιοριστεί σε σχέση με την εμπορική αγορά, την ύπαρξη πολυκαταστημάτων και τη λειτουργία καταστημάτων εστίασης (τσιπουράδικα).
- Στο πλαίσιο της λειτουργίας του συστήματος υπόγειων κάδων, τοποθετήθηκαν στην περιοχή 13 υπόγειοι κάδοι (6 απορριμμάτων, 7 ανακύκλωσης).
- Αξιοποιείται κοινός μηχανολογικός εξοπλισμός (απορριμματοφόρο, υδροφόρα) για τον καθαρισμό των λαϊκών αγορών, στις Ενότητες Βόλου και Ν. Ιωνίας, ενώ το Τμήμα Καθαρισμού Κοινόχρηστων Χώρων του Βόλου συμβάλλει, μετά την αποχώρηση των συμβασιούχων, και με προσωπικό του στον καθαρισμό των λαϊκών αγορών της Ν. Ιωνίας.
- Από το συνεργείο οχημάτων της Υπηρεσίας που εδράζεται στην Ενότητα Βόλου, γίνεται η συντήρηση και η επισκευή όλων των οχημάτων και μηχανημάτων έργου που χρησιμοποιεί το Τμήμα της Ν. Ιωνίας, σε τακτά διαστήματα και ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες.
- Μόνο το 2013, έγιναν 6.516 παρεμβάσεις για την αποκομιδή εστιών (κλαδιά, μπάζα, ογκώδη αντικείμενα κλπ – τα σχετικά αρχεία με την αναλυτική καταγραφή των παρεμβάσεων κρατούνται στην Υπηρεσία).
- Μόλις τον προηγούμενο μήνα, σε μεγάλη παρέμβαση καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή, απομακρύνθηκαν 1.800 τόνοι απορριμμάτων.

Σε περίοδο εκλογών, είναι ανεκτές οι υπερβολές για ψηφοθηρικούς λόγους, όχι όμως και η διαστροφή της πραγματικότητας, την οποία ή ούτως ή άλλως οι δημότες είναι σε θέση να διαπιστώσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: