Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Η Νέα Ιωνία έχει δυναμικό παρόν και μέλλον στον αθλητισμό

«Στηρίζουμε τον αθλητισμό, ως αυτονόητη υποχρέωση απέναντι στους δημότες και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, αλλά και ως μοχλό ανάπτυξης, τόνωσης της τοπικής οικονομίας και δημιουργίας θέσεων απασχόλησης». Το μήνυμα αυτό έστειλε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με εκπροσώπους αθλητικών συλλόγων της Νέας Ιωνίας, με τη συμμετοχή στελεχών της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». 

Ο κ.Σκοτινιώτης, έχοντας δίπλα του τον Πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου κ.Παύλο Μαβίδη, ο οποίος σήκωσε, όπως είπε, το βάρος της προσπάθειας στον τομέα του αθλητισμού την προηγούμενη τριετία, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Βόλου πέτυχε να κρατήσει ανοιχτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και αναφέρθηκε στους στόχους για την επόμενη πενταετία, προτάσσοντας την αξιοποίηση του Γκαράζ του ΟΣΕ για αθλητικές δράσεις και την υλοποίηση προγράμματος αξιοποίησης της ηλιοθερμίας για τη θέρμανση και ψύξη αθλητικών εγκαταστάσεων. 

Υπογραμμίζοντας το συμβολικό χαρακτήρα της συνάντησης, ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε τη  μεγάλη αθλητική παράδοση της Νέας Ιωνίας, αλλά και το δυναμικό παρόν και μέλλον, με ανθρώπους που υπηρετούν με επιτυχία τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, χαρίζοντας σπουδαίες διακρίσεις στην ευρύτερη περιοχή. Χάρις στη συνεργασία και των ανθρώπων αυτών, όπως είπε, ο Δήμος Βόλου και ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. μπόρεσαν να διαχειριστούν τα θέματα του αθλητισμού σε μια δύσκολη συγκυρία και κατάφεραν να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας των αθλητικών υποδομών, όταν άλλοι Δήμοι της χώρας έκλειναν τις εγκαταστάσεις, τη μια μετά την άλλη. Στο επίτευγμα αυτό αναφέρθηκε και ο κ.Μαβίδης, ενώ το γεγονός επιβεβαίωσε, ως πανελλαδική διάκριση, ο εκπρόσωπος της Ερασιτεχνικής Νίκης Στέργιος Φάτσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Βόλος είναι από τις τυχερές περιοχές της Ελλάδας στο θέμα αυτό.  «Χρειάστηκαν 64 ολόκληρα χρόνια για να ενωθεί η πόλη μας και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κάποιους νεόφερτους να τη διχάσουν και πάλι, με όχημα μάλιστα τον αθλητισμό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ.Σκοτινιώτης.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος για τη διεύρυνση και ενδυνάμωση της συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο και τους αθλητικούς φορείς, με τον κ.Σκοτινιώτη να ενημερώνει τους εκπροσώπους των Συλλόγων για τους δυο σημαντικούς στόχους της επόμενης κρίσιμης πενταετίας, δηλαδή την ενεργειακή αναβάθμιση μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων, αρχής γενομένης από το Κλειστό Γυμναστήριο και το Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, και την αξιοποίηση της έκτασης του Γκαράζ ΟΣΕ, στην καρδιά της Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που θα συναφθεί ανάμεσα στη ΓΑΙΑ ΟΣΕ στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει ο χώρος, στο Δήμο Βόλου και την Ερασιτεχνική Νίκη που θα προβλέπει την προσέλκυση και ιδιωτών επενδυτών. 







Δεν υπάρχουν σχόλια: