Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Γόνιμη συνεργασία Π.Σκοτινιώτη με Ένωση Πολυτέκνων Μαγνησίας

Για τα προβλήματα των πολύτεκνων οικογενειών του Βόλου ενημερώθηκε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, με την Πρόεδρο κ.Σ.Πράπα και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Πολυτέκνων Μαγνησίας, συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Αναγνωρίζοντας τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή την προηγούμενη τριετία για την ανακούφιση των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού, μεταξύ των οποίων και οι πολύτεκνες οικογένειες, το προεδρείο της Ένωσης ζήτησε να εξεταστούν περαιτέρω τρόποι στήριξης των μελών της. 

Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή τήρησε στο ακέραιο τη δέσμευσή της ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου να ανταποκριθεί στις δαπάνες του Δήμου, που χαρακτήρισε ως ανελαστικές, δηλαδή στην πληρωμή του προσωπικού και στη στήριξη των κοινωνικών δομών. «Στο Δήμο Βόλου», όπως είπε, «έχουμε κερδίσει το στοίχημα που βάλαμε από την πρώτη στιγμή. Να ζούμε, δηλαδή, σε μια πόλη στην οποία, παρά τις ζοφερές συνθήκες, να μην υπάρχει κανένας συμπολίτης μας που δεν θα βρει ένα πιάτο φαγητό κι ένα κρεβάτι να κοιμηθεί. Και αυτό το επιτυγχάνουμε μέσα από τις ισχυρές κοινωνικές δομές που έχουμε δημιουργήσει και με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου, με αποτέλεσμα να επωφελούνται, άμεσα ή έμμεσα, περίπου 15.000 άτομα. Έχουμε άριστη συνεργασία στον τομέα αυτόν με τη Μητρόπολη Δημητριάδος και τις εθελοντικές οργανώσεις». 

Παράλληλα, όπως είπε, εφαρμόστηκε εξορθολογισμένη και κοινωνικά δίκαιη τιμολογιακή πολιτική για τα ανταποδοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης. Στο πλαίσιο αυτό έγινε δραστική μείωση των τελών της ΔΕΥΑΜΒ στο Πολεοδομικό Συγκρότημα κατά 25,3% και θεσπίστηκε προωθημένο κοινωνικό τιμολόγιο για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και πιο συγκεκριμένα για απόρους, μακροχρόνια ανέργους, ΑμεΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες.  Την ίδια ώρα τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού μειώθηκαν στο γενικό τιμολόγιο κατά 2,03% και συνολικά, περιλαμβανομένου και του κοινωνικού τιμολογίου, κατά 3,14%.

Επίσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβλήθηκε ώστε να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών στους παιδικούς σταθμούς, με αποτέλεσμα να φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του ΔΟΕΠΑΠ-ΔηΠεΘε και της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ (25 δομές συνολικά) περίπου 1.500 παιδιά ετησίως, τα 1.232 από τα οποία με επιδότηση των γονέων από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, δηλαδή χωρίς καμία επιβάρυνση και τα υπόλοιπα με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των δημοτών (απαλλαγή από την καταβολή τροφείων για μισθωτούς με οικογενειακό εισόδημα έως 9.000 ευρώ και άλλες σημαντικές διευκολύνσεις για τις πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες). 

Καταλήγοντας ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια να αναπτυχθούν και άλλες πρωτοβουλίες και κοινές δράσεις με σκοπό τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών και των άλλων ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού, από τη στιγμή που ο Δήμος έχει αρχίσει πλέον να πατάει γερά στα πόδια του. Αυτό, όπως είπε, θα αποτελέσει μια από τις πρώτες προτεραιότητες της επόμενης πενταετίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: