Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Δήμος Βόλου: Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Χώρο – Ομορφαίνουμε την πόλη μας. Είναι υπόθεση όλων μας.

Ξεκινήσαμε συντονισμένη επιχείρηση για την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων και την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τόσο τη λειτουργία όσο και την αισθητική εικόνα της πόλης. Σταθερή θέση μας, ιδιαίτερα σε εποχή δραματικής υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου, είναι ότι ο Δήμος έχει υποχρέωση, περισσότερο από ποτέ, να κάνει την πόλη πιο ανθρώπινη. Σκοπός είναι να την χαίρονται πρώτα και κύρια οι δημότες και ιδιαίτερα όσοι έχουν λιγότερες δυνατότητες άλλων διεξόδων και βεβαίως οι επισκέπτες της που είναι οι ζωντανοί διαφημιστές της. Στην επιδίωξη αυτή αρνηθήκαμε την υποταγή σε ξεπερασμένες συντεχνιακές αντιλήψεις και ιδιοτελή συμφέροντα.
Προχωρήσαμε σε συγκεκριμένες ενέργειες για τη διαχείριση του δημόσιου χώρου. Με κεντρικό
σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Χώρο – Ομορφαίνουμε την πόλη μας. Είναι υπόθεση όλων μας», σχεδιάστηκε η συντονισμένη δράση των υπηρεσιών Πολεοδομίας, Τεχνικής Υπηρεσίας, Καθαριότητας, Εμπορίου, Προσόδων και Δημοτικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης κατάληψης πεζοδρομίων, πεζοδρόμων και γενικά κοινοχρήστων χώρων, ένα θέμα ιδιαίτερα σύνθετο, το οποίο αποτελεί κεντρική επιλογή και προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. 

Αποτελέσματα:
Η χωροθέτηση της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η αφαίρεση όλων των κινητών πραγμάτων που αναπτύσσονται αυθαιρέτως στους κοινόχρηστους χώρους, όπως τραπεζοκαθίσματα, διαφημιστικές ταμπέλες, έπιπλα, νάιλον, εμπορεύματα, πρόχειρες κατασκευές.
Η κατάργηση και κατεδάφιση δέκα (10) σχολαζόντων περιπτέρων από το κέντρο της πόλης, 
Η αποξήλωση άχρηστων πινακίδων δημοσίων έργων, καθώς και ο καθαρισμός κτιρίων από την παράνομη αφισοκόλληση  και τα συνθήματα
Η απόφαση διενέργειας Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών Ιδεών για το "παγκάκι της πόλης" και τα διαφημιστικά πλαίσια
Η δημιουργία νέων πλατειών σε υποβαθμισμένες περιοχές του ενιαίου Δήμου και η ανάπλαση κεντρικών πλατειών όπως της Ευαγγελιστρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: