Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ξεμπλοκάρει η β΄φάση του έργου ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικήςγραμμής Βόλου – Λάρισας

Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι για τη β΄φάση του έργου ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας, όπως ενημερώθηκε οΔήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης σε επικοινωνία που είχε σήμερα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ. Η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) που υπέγραψε ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ.Μανιάτης αφορά, συγκεκριμένα, την κατασκευή και λειτουργία του έργου ηλεκτροκίνησης της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Βόλος - Λάρισα από το Σ.Σ. Βόλου μέχρι τον Σ.Σ. Λάρισας, μήκους περίπου 61,2 km, εντός των ορίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε σε δήλωσή του ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερασημαντική εξέλιξη, η οποία συμβάλλει στην απεμπλοκή της β΄φάσης του έργου. Η πρώτη φάση, όπως είναι γνωστό, δημοπρατήθηκε και έχει ήδη εγκατασταθεί ο ανάδοχος. Όσον αφορά τη δεύτερη φάση, εκκρεμεί πλέον μόνο η έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης και το έργο να παραδοθεί σε δυο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ Π.Θεοφανόπουλο κατά την πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου.

Όπως είναι γνωστό το έργο «Αναβάθμιση με ηλεκτροκίνηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα-Βόλος» (Α΄ και Β΄ φάση), συνολικού προϋπολογισμού 22.105.600 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, είναι ενταγμένοστο Πρόγραμμα Δημοσίων ΕπενδύσεωνΗ α΄ φάση αφορά την αναβάθμιση της υφιστάμενης γραμμής και των σταθμών και εμπίπτει στην αρμοδιότητα του ΟΣΕ, ενώ η β΄ φάση αφορά την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης και αποτελεί αρμοδιότητα της ΕΡΓΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: