Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Στην τελική ευθεία για το 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένη Κολύμβησης

Στους ρυθμούς του 13ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων θα αρχίσει να κινείται η πόλη του Βόλου από αύριο Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται η άφιξη της αποστολής του Καναδά, της πρώτης ομάδας που ανοίγει τον χορό των αφίξεων μεταξύ των 34 χωρών από τις πέντε ηπείρους, που θα συμμετάσχουν συνολικά στο Πρωτάθλημα, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής Ελλάδος.
Μία εβδομάδα πριν από την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου στην παραλία του Βόλου, εντείνονται οι προετοιμασίες για την άρτια οργάνωση των αγώνων που θα διεξαχθούν στο Βόλο από 12 έως 16 Σεπτεμβρίου, με συνδιοργανωτές την Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία (FINA), την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.
Όλα τα θέματα και οι εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την ομαλή έναρξη της κορυφαίας αυτής αθλητικής διοργάνωσης, συζητήθηκαν σε σημερινή σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στο Μεταξουργείο υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου κ. Π. Μαβίδη. Συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Ν.Μαυρόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. Σ.Χαλκιάς.
Ο κ. Μαβίδης ζήτησε απ’ όλους να εργαστούν μεθοδικά και αποτελεσματικά ανά τομέα ευθύνης, σε μια προσπάθεια να δικαιώσουν την τιμητική απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κολύμβησης να αναθέσει στο Βόλο ένα ακόμη σπουδαίο αθλητικό γεγονός, μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο. Ο Δήμος Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο  ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου εργάζονται συντονισμένα για την άρτια οργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, τόνισε ο ίδιος και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η διοργάνωση θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία, προβάλλοντας το Βόλο και τη Θεσσαλία στις πέντε ηπείρους. 
Στο Βόλο αναμένονται συνολικά 430 άτομα, εκ των οποίων 369 είναι μέλη των αθλητικών αποστολών, 51 κριτές και 10 άτομα VIP. Υπενθυμίζεται ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης θα λάβουν μέρος 34 χώρες όσον αγορά το αγωνιστικό μέρος, αλλά έχουν σταλεί κριτές από 37 χώρες όλου του κόσμου. Αναλυτικά οι χώρες είναι: Αργεντινή (μόνο κριτή), Αυστρία, Λευκορωσία, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Κροατία, Τσεχία, Αίγυπτος, Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Καζακστάν, Μαλαισία, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Περού, Ρωσία, Σερβία (μόνο κριτή), Σιγκαπούρη (μόνο κριτή), Νότια Αφρική, Σλοβακία, Ελβετία, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Βενεζουέλα.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης τονίστηκε για μια ακόμη φορά η καθοριστική συμβολή των εθελοντών στην οργανωτική προετοιμασία και στη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος. Όπως είναι γνωστό, εθελοντική συμμετοχή έχουν δηλώσει 250 πολίτες του Βόλου, ηλικίας 15-70 ετών, μεμονωμένα άτομα αλλά και μέλη εθελοντικών οργανώσεων της περιοχής, οι οποίες επί χρόνια προσφέρουν σημαντικότατο έργο και στηρίζουν το έργο της Δημοτικής Αρχής. Οι εθελοντές πραγματοποιούν συναντήσεις με τα στελέχη που έχουν οριστεί υπεύθυνοι ανά τομέα, προκειμένου να ενημερωθούν για τις ανάγκες που θα κληθούν να υπηρετήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: