Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Επί τάπητος η πρόταση για Δικαστικό Μέγαρο και Φυλακές

Ανοικτή συζήτηση με αντικείμενο την πρόταση της «διπλής ανάπλασης», που προβλέπει τη μεταφορά των φυλακών στην Κασσαβέτεια και τη δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου στο χώρο του Σωφρονιστικού Καταστήματος επί της οδού Μεταμορφώσεως, διοργανώνει η Δημοτική Αρχή Βόλου, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αρχή επεξεργάστηκε και έθεσε σε δημόσιο διάλογο την πρόταση για χωροθέτηση νέου Δικαστικού Μεγάρου και μεταφορά των Φυλακών, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δημόσιας διαβούλευσης για τη μελέτη και αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ).
Στον διάλογο, ο οποίος εγκαινιάστηκε στις 25 Ιουλίου, κλήθηκαν  να συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς - δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι, Δικηγορικός Σύλλογος, ΤΕΕ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, Δημοτική Κοινότητα Βόλου – καταθέτοντας τις απόψεις και παρατηρήσεις τους έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει συζήτηση επί της πρότασης του Δήμου, θα αναλυθούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, σε σύγκριση και με άλλες προτάσεις που διατυπώθηκαν στο παρελθόν, οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κ.λ.π. Η συζήτηση είναι ανοικτή σε όλους τους πολίτες και τους φορείς του Βόλου, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους, ενώ θα συμμετέχουν και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου που θα δώσουν διευκρινίσεις σε τυχόν ερωτήματα.
Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, «με αφορμή την συζήτηση που ήδη έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2011 και συνεχίζεται έως και σήμερα, για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Βόλου (Β1 φάση της μελέτης) και τα διάφορα θέματα που προκύπτουν με βάση αυτό, και ενόψει της μελλοντικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρήσαμε χρήσιμο και αναγκαίο να τεθεί σε διαβούλευση το θέμα της χωροθέτησης του Δικαστικού Μεγάρου στο Πολεοδομικό Συγκρότημα σε συνδυασμό με τη μεταφορά του Σωφρονιστικού Καταστήματος (Ε.Κ.Κ.Ν). Η μετακίνηση αυτή μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για «διπλή ανάπλαση» στο χώρο της Πλατείας Ελευθερίας και στο χώρο του Σωφρονιστικού Καταστήματος, η οποία θα εξυπηρετήσει ουσιωδώς και αποτελεσματικά τις ανάγκες του πολεοδομικού συγκροτήματος και την εύρυθμη λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου. Σε κάθε περίπτωση είμαστε ανοικτοί σε όλες τις γόνιμες προτάσεις που μπορεί να υποβληθούν, να συζητήσουμε και να καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή πρόταση για το καλό της πόλης. Εξάλλου ο δημόσιος διάλογος που έχουμε ξεκινήσει για το θέμα αυτό αποσκοπεί στην επιλογή της καλύτερης δυνατής λύσης, με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύγκλιση, προκειμένου να ενισχυθεί διαπραγματευτικά η θέση μας απέναντι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: