Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Εναλλακτικές σπουδές στο Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου

Μια νέα εκπαιδευτική χρονιά αρχίζει για το Ι.Ε.Κ. του  Δήμου Βόλου,  κατά την οποία θα ισχύσουν μειωμένα δίδακτρα σε όλες τις ειδικότητες, κατόπιν σχετικής απόφασης που έλαβε το Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Οι εγγραφές ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστούν μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, καθώς η έναρξη των μαθημάτων είναι προγραμματισμένη για τις 10 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη  εβδομάδα και για τρεις  ημέρες (από 11 έως 13 Σεπτεμβρίου),  οι νέοι  που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο Δ.Ι.Ε.Κ., οι γονείς τους, αλλά και οποιοσδήποτε θα ήθελε να έχει περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών, τις συνθήκες φοίτησης, τις  εργασιακές προοπτικές και τις δράσεις της σχολής, μπορούν να  ενημερωθούν από τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτές κάθε τμήματος.
Πιο συγκεκριμένα:
-την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου  και από 12.00-15.00, υποδέχονται τους ενδιαφερόμενους τα τμήματα: Κεραμικής, Κοσμήματος και Συντήρησης Έργων Τέχνης, 
-την Τετάρτη 12  Σεπτεμβρίου  από 11.00-14.00 τα τμήματα: Ενδύματος, Γραφιστικής, Διακόσμησης και Φωτογραφίας,
-και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου από 11.00-13.00  η  Μαγειρική και το τμήμα  Υποδοχής και Φιλοξενίας.
Τις ημέρες αυτές δίνεται η ευκαιρία σε απόφοιτους λυκείων που ψάχνουν μια δημιουργική επαγγελματική αποκατάσταση με προοπτικές, να γνωρίσουν τις εναλλακτικές δυνατότητες που έχουν για σπουδές στην πόλη τους,  με χαμηλότερα δίδακτρα (15% λιγότερα από πέρυσι), αποφεύγοντας την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους με επιλογές υψηλότερου κόστους σε άλλες πόλεις!
Εκτός από τα Επαγγελματικά τμήματα, θα γίνει ενημέρωση και για τα Ελεύθερα Εργαστήρια – Σεμινάρια που επί σειρά ετών παρέχουν, σε άτομα κάθε ηλικίας, γνώση και τη δυνατότητα για εποικοδομητική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
Φέτος θα  λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες:
Γραφίστας Εντύπου & Ηλεκτρονικών  Μέσων
Τεχνικός  Διακόσμησης
Ειδικός  Ενδυματολογίας και  Σχεδίασης  Μόδας
Τεχνικός  Χειροποίητου   Κοσμήματος
Τεχνικός  Χειροποίητης   Κεραμικής
Τεχνικός  Συντήρησης  Έργων  Τέχνης
Τεχνικός  Λήψης  Φωτογραφίας
Τεχνικός  Μαγειρικής  Τέχνης
Βοηθός  Μαγειρικής  Τέχνης
Υπεύθυνος  Υποδοχής  &  Φιλοξενίας
Για την εγγραφή τους οι  ενδιαφερόμενοι  θα πρέπει να προσκομίζουν  επικυρωμένο  αντίγραφο  απολυτηρίου  Λυκείου, επικυρωμένο αντίγραφο  των δύο όψεων  της  αστυνομικής  τους  ταυτότητας και  τρεις  φωτογραφίες.  Για περισσότερες πληροφορίες: Ι.Ι.ΕΚ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, Ρ. Φεραίου 1 & Χείρωνος, 38333, Βόλος Τηλ. 2421056446, Fax 2421056389, email: info@diek.gr - edu@diek.gr website: www.diek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: