Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Αποκαθίσταται η ισορροπία του υδραγωγείου της ΔΕΥΑΜΒ στο Πολεοδομικό Συγκρότημα

Το πρόβλημα της υπέρβασης της παραμετρικής τιμής των 250 mg/l στη συγκέντρωση των χλωριόντων, που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο διανεμόμενο νερό ύδρευσης, στην περιοχή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος που περικλείεται από τη οδό Γ. Δήμου έως και τη συνοικία Χρυσοχοϊδη και από τον Κραυσίνδωνα μέχρι τον Άναυρο, δεν υφίσταται πλέον, όπως προκύπτει από τις παρακάτω αναλύσεις, όπου οι συγκεντρώσεις κυμάνθηκαν  από  174 -181 mg/l.
Υπενθυμίζεται ότι η υπέρβαση που παρατηρήθηκε οφειλόταν σε έλλειμμα νερού στο υδραγωγείο της ΔΕΥΑΜΒ λόγω διακοπών ηλεκτροδότησης (μείωση παροχής νερού από πηγή Ξηράκια 1.156 κυβικών), σοβαρών βλαβών στο δίκτυο (απώλεια 150 m3/h μέχρι την αποκατάσταση) και αυξημένης κατανάλωσης λόγω καιρικών συνθηκών (μέχρι και 23% στη δεξαμενή λατομείου). Η παραπάνω απώλεια νερού αναπληρώθηκε με νερό γεωτρήσεων, με αποτέλεσμα την αύξηση των χλωριόντων.
Ωστόσο, το υδραγωγείο δεν έχει ακόμη ισορροπήσει, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στην περιοχή της ΜΕΤΚΑ Ν. Ιωνίας και περιστασιακά στην περιοχή Δημαρχείου αυξημένες συγκεντρώσεις χλωριόντων. Η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ καταβάλλει προσπάθειες να αποκατασταθεί πλήρως η ισορροπία του υδραγωγείου τις επόμενες μέρες. Οι δειγματοληψίες συνεχίζονται και θα υπάρξει και νεώτερη ανακοίνωση.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ. Λεωνίδα Μαυρογιάννη, η συγκέντρωση χλωριόντων αποτελεί ενδεικτική τιμή αλατότητας που σχετίζεται μόνο με τη γεύση και δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: