Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Να πάψουν οι άλλοι υποψήφιοι να μιλούν «στον αέρα»

Να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στους συμπολίτες για τον τρόπο που θα διαχειριστούν τα θέματα του Δήμου Βόλου και να πάψουν να μιλούν «στον αέρα», δίνοντας υποσχέσεις που δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν, κάλεσε τους ανθυποψηφίους του ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλία T.V.». Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε χαρακτηριστικά ότι παίζουν παιχνίδι με τα θέματα της καθημερινότητας και κανείς δεν καταθέτει προτάσεις για το μέλλον της πόλης και την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, του μεγάλου αυτού χρηματοδοτικού εργαλείου που μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη της περιοχής. «Εμείς παρουσιάσαμε», όπως είπε, «ολοκληρωμένο και καινοτομικό πρόγραμμα, το οποίο στηρίζεται στην προετοιμασία που ήδη έχουμε κάνει. Μιλάμε, στις περισσότερες περιπτώσεις, για ώριμα έργα που μπορούν άμεσα να προχωρήσουν». 

Συνέντευξη Π. Σκοτινιώτη στο ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV


Ηλίας Ξηρακιάς: κ. Μπέο δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Σε δήλωσή του με αφορμή το νέο εξώδικο που απέστειλε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αχ.Μπέος σχετικά με την ανάθεση εκπόνησης μελετών για το έργο κατασκευής κυκλικών κόμβων, που επρόκειτο να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βόλου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Ηλίας Ξηρακιάς επισημαίνει τα ακόλουθα: «Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ο κ.Μπέος προσπαθεί να μεταφέρει από το χώρο της πιο αρνητικής πλευράς του ποδοσφαίρου, πρακτικές άγνωστες στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την οποία ο ίδιος έχει τόση σχέση όση ο «Φάντης με το ρετσινόλαδο».

Π.Σκοτινιώτης: Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας

«H επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, αποτελεί βασικό πυλώνα του Προγράμματός μας για την επόμενη δημοτική περίοδο». Αυτό δήλωσε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο Θαν.Παπαδημόπουλο και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ως επικεφαλής κλιμακίου του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Ο κ.Σκοτινιώτης, αφού υπογράμμισε την άριστη συνεργασία που υπήρξε ανάμεσα στο Δήμου Βόλου και το Εργατικό Κέντρο κατά την προηγούμενη τριετία, διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, με σκοπό την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας. 

291 νέοι κάδοι αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο Βόλου

Διακόσιοι ενενήντα ένας (291) νέοι πράσινοι κάδοι θα ενισχύσουν άμεσα το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο Βόλου, καθώς ολοκληρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός και υπογράφηκε πλέον από το Δήμαρχο Βόλου κ. Π.Σκοτινιώτη, η σύμβαση με τον ανάδοχο.Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για το 2014 είχε ξεκινήσει εγκαίρως, στα τέλη 2013, ενώ το κόστος της προμήθειας είναι 70.000 €. Η παράδοση των κάδων, που η χωρητικότητά τους είναι 1.100 lt, θα γίνει, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, τμηματικά, και συγκεκριμένα το 1/3 θα παραδοθεί εντός 15 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ το υπόλοιπο της ποσότητας (2/3) θα παραδοθεί ανά 15 μέρες, μετά την πρώτη παράδοση, σε δύο ισόποσες δόσεις.

Λαμπτήρες νέας τεχνολογίας θα τοποθετηθούν σε 32 φωτιστικά σώματα της οδού Ιάσονος

Προσθήκη λεζάντας
Ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα εργασίες αντικατάστασης των παλαιών συμβατικών λαμπτήρων σε 32  φωτιστικά σώματα της οδού Ιάσονος, με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας τύπου LED που προσφέρουν καλύτερο φωτισμό και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Η σύμβαση για την προμήθεια των νέων σωμάτων, συνολικής δαπάνης 28.536 ευρώ, η οποία υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία “Dasteri Systems Α.Ε.”, προβλέπει ότι τα είδη θα παραδοθούν έτοιμα προς λειτουργία εντός προθεσμίας 45 ημερών. 

Τοποθετήθηκαν γραμματοθυρίδες των ΕΛΤΑ στον οικισμό “Ιωλκός” Άνω Βόλου

Μετά την ολοκλήρωση της αρίθμησης στις οδούς της Ανακασιάς, του Άνω Βόλου και του Αγίου Ονουφρίου, τοποθετήθηκαν οι γραμματοθυρίδες των ΕΛΤΑ στον οικισμό Ιωλκός (Καραγάτς) του Άνω Βόλου, ενώ παράλληλα κατασκευάστηκε καλαίσθητο στέγαστρο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα πλέον οι πολίτες του οικισμού. Η ομαλή διεκπεραίωση της αλληλογραφίας ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, η οποία ξεκινά πάνω από την περιφερειακή οδό και εκτείνεται μέχρι το χείμαρρο του Αναύρου, γνωρίζοντας ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Επισκέψεις Π.Σκοτινιώτη στα ΚΑΠΗ της Νέας Ιωνίας

«Η φροντίδα για τους ηλικιωμένους είναι δείγμα πολιτισμού μιας κοινωνίας και υποχρέωση του κοινωνικού Δήμου», τόνισε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια διαδοχικών επισκέψεων που πραγματοποίησε στα ΚΑΠΗ της Νέας Ιωνίας, συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Ο Δήμος Βόλου, όπως είπε, πρωτοπορεί στον κοινωνικό τομέα, έχοντας συγκροτήσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα κοινωνικών δομών για τη στήριξη των πολιτών που ανήκουν στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε περαιτέρω δράσεις και προγράμματα που θα συμβάλουν σε μια ζωή για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας με αξιοπρέπεια και ποιότητα. 


Π.Σκοτινιώτης: Την ώρα που κάποιοι χαμηλώνουν συνεχώς τον πήχη, ώστε να μπορούν να περάσουν οι ίδιοι, εμείς τον βάζουμε ακόμη πιο ψηλά

Προσκλητήριο ενότητας, ελπίδας και προοπτικής για τη μείζονα πόλη, απηύθυνε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», το βράδυ της Κυριακής, στη Νέα Αγχίαλο. Μιλώντας στους δημότες της Νέας Αγχιάλου, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό “παρών” στη συγκέντρωση, ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι οι εκλογές της 18ης Μαΐου αποτελούν «δημοψήφισμα» για το ποια Δημοτική Αρχή και ποιόν Δήμαρχο θα επιλέξουν ώστε να αντιμετωπίσει με ικανότητα, τόσο τα μικρά, καθημερινά προβλήματα της πόλης, όσο και τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης κρίσιμης πενταετίας. «Απ’ την αρχή της προεκλογικής περιόδου εμείς επιμείναμε αυτοδιοικητικά», υπογράμμισε και ανέπτυξε τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος του για το Βόλο του 2020. 

Συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων