Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη με τον Αντιπρόεδρο της Αλβανικής κυβέρνησης

Στην εκδήλωση για την έναρξη της νέας περιόδου εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών Ν. Μαγνησίας «Iliria», παρέστη ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, την Κυριακή στο χώρο του Δημοτικού ΙΕΚ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιπροέδρου της Αλβανικής κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας κ. Edmond Hahinasto, του υπουργού Υγείας της Αλβανίας κ. Vangiel Tavo και του πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα κ. Dansor Dervishi.

Κανονικά θα εκτελεστεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Βόλου

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί τελικά η διαδικασία κατάρτισης των καταλόγων με τα ονόματα των επωφελούμενων από τις δράσεις της «κοινωφελούς εργασίας». Η σχετική καθυστέρηση οφείλεται στην υποχρεωτική διαδικασία επιβεβαίωσης του ενδιαφέροντος ενός εκάστου των επωφελούμενων για τη θέση που έχει επιλεγεί. Σημειώνεται ότι όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά και η όποια καθυστέρηση, που οφείλεται σε υποχρεωτικές γραφειοκρατικές διαδικασίες, δεν θα έχει καμία επίπτωση στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας το οποίο θα εκτελεστεί κανονικά.

Δήμος Βόλου: Οργανωμένο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης για ηλικιωμένους

Με αφορμή την Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Απόστολος Παντσάς, σημειώνει σε δήλωσή του: «Η Τρίτη Ηλικία, την οποία γιορτάζουμε την 1η Οκτωβρίου, αποτελεί μια ιδιαίτερη περίοδο της ζωής του ανθρώπου κατά την οποία πολλά πράγματα αλλάζουν και προσδιορίζουν, με διαφορετικό τρόπο, τις σχέσεις με την οικογένειά του, τους συνανθρώπους του και την κοινωνία. Ο εορτασμός αυτός σηματοδοτεί και επιβεβαιώνει την τιμή που θα πρέπει να αποδώσει η οργανωμένη κοινωνία, στη φρόνηση και τη σοφία, αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να σταθεί με σεβασμό απέναντι στον ιδιαίτερο ψυχισμό που φέρνει η ηλικία. 

Στοχευμένες παρεμβάσεις σε 3 σχολεία του Δήμου Βόλου

Ξεκινούν άμεσα οι «εργασίες συντήρησης οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σχολικών κτιρίων έτους 2012», καθώς υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κ/ξία Καλφόπουλος Ιωάννης-Γαλανός Ευστάθιος». Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 61.168,37€ (προϋπολογισμός μελέτης 100.000€) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους. Προβλέπεται, δε, να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 6 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για το Νοσοκομείο

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην υπο-χρηματοδότηση και την υπό-στελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου, που οδηγούν σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στη συνεδρίαση της Παρασκευής 28.9.12, εγκρίνοντας κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στη σημερινή του συνεδρίαση  διαπίστωσε ότι το Νοσοκομείο Βόλου είναι σε πορεία υποβάθμισης λόγω της δραστικής μείωσης της χρηματοδότησης από την 5η ΥΠΕ, η οποία εξ αιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και του μνημονίου στερεί ζωτικούς πόρους από το Ίδρυμα, με αποτέλεσμα την καταβαράθρωση του επιπέδου της περίθαλψης του λαού.