Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Στο ΕΣΠΑ το έργο ύδρευσης Πηλίου προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ

Ένα νέο έργο προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ με στόχο την επίλυση του προβλήματος επάρκειας σε νερό της περιοχής του Δήμου Βόλου εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας η αξιολόγηση για την ένταξη στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του έργου με τίτλο «Ενίσχυση εξωτερικού υδραγωγείου μεταφοράς πηγαίων νερών ορεινού όγκου Πηλίου», συνολικού προϋπολογισμού 5.412.000 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Τέλος το «ράβε – ξήλωνε» στους δρόμους

Στον συντονισμό όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών που εκτελούν έργα στο οδόστρωμα και την αποφυγή επικαλύψεων επιδιώκει ο Δήμος Βόλου με αφορμή το έργο επέκτασης της δημοτικής οδοποιίας στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων, συνολικού προϋπολογισμού 500.000€ το οποίο ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και πρόκειται να ξεκινήσει εντός του 2013. Για το σκοπό αυτό η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου καλεί από τώρα τους σχετικούς φορείς όπως είναι η ΔΕΥΑΜΒ, η ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ), η ΕΠΑ (Φυσικό Αέριο) και ο ΟΤΕ, να ανταποκριθούν στο αίτημα ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος προγραμματισμός και να αποφευχθούν οι ταλαιπωρίες του κοινού αλλά και οι περιττές δημόσιες δαπάνες.

Εργασίες αποκατάστασης οδών στη Νέα Αγχίαλο

Εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης της οδοποιίας, αστικής και αγροτικής, ξεκινούν άμεσα στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της οδικής ασφάλειας στην περιοχή. Πρόκειται για έργα συντήρησης και αποκατάστασης οδών, συνολικής δαπάνης 76.750 ευρώ, που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου έτους 2012 και θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους. Οι σχετικές συμβάσεις υπεγράφησαν σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη και τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών.

Επί τάπητος τα προβλήματα καθαριότητας στα Κάτω Λεχώνια

Κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με τους πολίτες ανά Δημοτική Ενότητα ξεκίνησε η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό τον συντονισμό των δυνάμεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων σε κάθε περιοχή. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στα Κάτω Λεχώνια με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών, οι οποίοι συζήτησαν τα θέματα που τους απασχολούν με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Μπ.Τσαμπάζη, τον τοπικό Αντιδήμαρχο Ν.Στόϊκο και τον δημοτικό σύμβουλο Σ.Χαλκιά. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης τα μέλη του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κ.Λεχωνίων και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ν.Νομικό.