Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Τραπεζοκαθίσματα σε δημόσιους χώρους και τέλος 0,5 % υπέρ του Δήμου

Σε κοινή δήλωσή του για τα θέματα που αφορούν τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και το τέλος παρεπιδημούντων, οι Αντιδήμαρχοι Ηλ.Ξηρακιάς και Δημ.Δερβένης επισημαίνουν τα ακόλουθα: Ορισμένοι επιχειρηματίες που διατηρούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δήμο μας, εκμεταλλευόμενοι ένα γενικότερο κλίμα χαλαρότητας κατά το παρελθόν αλλά, όπως φαίνεται, και με την «προτροπή» και τις υποσχέσεις κάποιων παραγόντων, είτε των συλλογικών οργάνων τους είτε αιρετών, έχει φτάσει να οφείλουν στην πόλη, για τα παρελθόντα έτη, χρηματικό το ποσό 11 εκ. ευρώ (με πρόστιμα και προσαυξήσεις).

Πολυμελές κλιμάκιο του ΙΓΜΕΜ στο Βόλο για τη γεωλογική, γεωθεματική χαρτογράφηση της περιοχής

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου την οποία επισκέφθηκε 11μελές κλιμάκιο του ΙΓΜΕΜ με επικεφαλής τον Διευθυντή τη Γενικής Γεωλογίας και Χαρτογραφήσεων του ΙΓΜΕΜ  Dr Παναγιώτη Τσόμπο,  προκειμένου να ενημερώσει τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Πολεοδομίας για το έργο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά το υποέργο «Γεωλογική, Γεωθεματική Χαρτογράφηση Μεγάλης Κλίμακας (1:5.000) Περιοχής Βόλου Ν. Μαγνησίας» (ΑΣΤΒΟ).

Το δικό του καλάθι τοπικών προϊόντων θα παρουσιάσει ο Δήμος Βόλου σε έκθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το παρόν στην έκθεση για την ανάδειξη των Τοπικών Προϊόντων Ποιότητας, που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης από 18 έως 21 Απριλίου, ετοιμάζεται να δώσει ο Δήμος Βόλου στέλνοντας το δικό του καλάθι τοπικών προϊόντων. Πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τη σύνδεση του πρωτογενή και του δευτερογενή τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων ποιότητας, ώστε να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία στην τοπική ανάπτυξη. Ο Δήμος Βόλου προτίθεται να διαμορφώσει το καλάθι τοπικών Προϊόντων του Δήμου, με το οποίο θα συνδράμει στο καλάθι τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία θα συμμετάσχει στην εκδήλωση.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων για την ποιότητα των νερών από τη σήραγγα Κάρλας

Καθησυχαστικά είναι τα αποτελέσματα των αναλύσεων για την ποιότητα των νερών που διοχετεύονται στον Παγασητικό Κόλπο μέσω της σήραγγας Κάρλας. Η κατάσταση παρακολουθείται από τη ΔΕΥΑΜΒ σε τακτική βάση, με συνεχείς δειγματοληψίες στα νερά της εκβολής, μετά την σήραγγα, του χειμάρρου Ξηριά. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των αναλύσεων, πρόκειται για όμβρια νερά με ελάχιστη επιβάρυνση, η οποία προέρχεται από αποστραγγιστικά νερά καλλιεργειών και του περιεχομένου της λίμνης Κάρλας, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι οι συγκεντρώσεις όλων των παραμέτρων είναι κατά πολύ χαμηλότερες από τα όρια της Ν.Α. 8440/21-12-1995 «Όροι Διάθεσης Λυμάτων και Υγρών Βιομηχανικών Αποβλήτων στον Παγασητικό & Λοιπούς Υδάτινους Αποδέκτες του Ν. Μαγνησίας».

Επί τάπητος τα προβλήματα Αγριάς – Αρτέμιδας

Τα προβλήματα των Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς – Αρτέμιδας εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ.Γιώργο Καλτσογιάννη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη έπειτα από πρωτοβουλία του τοπικού Αντιδημάρχου κ.Σωτήρη Χαλκιά, με τη συμμετοχή δημοτικών συμβούλων και μελών των Συμβουλίων των αντίστοιχων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

«Αργεντίνικο σινεμά με άγγιγμα Κούβας» στο Βόλο

Μετά το επιτυχημένο πρώτο αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο, το Νοέμβριο του 2012, με την προβολή τεσσάρων βραβευμένων ταινιών του Ισπανικού σινεμά, ο Δήμος Βόλου - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού οργανώνει φέτος το δεύτερο αφιέρωμα με τίτλο «Αργεντίνικο Σινεμά με άγγιγμα Κούβας», σε συνεργασία με το «Σύλλογο Φίλων της Ισπανικής και Λατινοαμερικανικής Κουλτούρας– AROMA LATINO», την Πρεσβεία της Αργεντινής και το Instituto Cervantes.