Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Θετική ψήφος η επιλογή Δημάρχου μιας πόλης, του Ηλία Ξηρακιά, Αντιδημάρχου Βόλου

Αν υπάρχει μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία ο πολίτης ως ψηφοφόρος πρέπει να προσέλθει στην κάλπη με απόλυτα θετική ψήφο είναι η επιλογή Δημάρχου και ομάδας Δημοτικών Συμβούλων μιας πόλης, οι οποίοι θα κληθούν να διαχειριστούν τα προβλήματα και τις προοπτικές του Δήμου.
Μα αυτό, θα έλεγε κανείς, είναι το ιδανικό και θα έπρεπε να συμβαίνει σ' όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Οι πολίτες ενημερωμένοι για τα προγράμματα των παρατάξεων και αξιολογώντας την ικανότητα και τη γνώση των υποψηφίων, να επιλέγουν μακριά από διλήμματα και συναισθηματισμούς.

Αποκέντρωση με ποιότητα ζωής, του Νίκου Καπουράνη*

Πρωταρχικό ρόλο στις κοινωνικές δομές διαδραματίζει η λειτουργία παιδικών σταθμών, καθώς θα λειτουργήσει θετικά ακόμη και στην προσέλκυση νέων οικογενειών. Επιπλέον, είναι κοινή επιθυμία, η ύπαρξη ενός κτιρίου Πολιτιστικού Κέντρου σε κάθε μικρή κοινότητα, το οποίο θα στεγάζει τους φορείς του τόπου (πολιτιστικούς συλλόγους, αθλητικά σωματεία, συνεταιρισμούς) σε κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους. Κάτι τέτοιο θα δώσει σημαντική ώθηση στον πολιτισμό και τον τουρισμό της περιοχής, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης ημερίδων και ομιλιών προς ενημέρωση των δημοτών σε θέματα που άπτονται του πολιτισμού, της παιδείας, του αθλητισμού και της καθημερινότητας.