Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Διαβούλευση για την απογκετοποίηση των Ρομά της Νεάπολης

Στο πλαίσιο διερεύνησης των δυνατοτήτων που δίνουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ για τους ΡΟΜΑ, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί επίσκεψη του Αντιδημάρχου  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολου Παντσά  και υπηρεσιακών στελεχών του τμήματος Προγραμματισμού της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ στον οικισμό τσιγγάνων που βρίσκεται στη συνοικία της Νεάπολης. Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αρχή διεκδικεί την αξιοποίηση πόρων για την υλοποίηση δράσεων για τους Ρομά, με κεντρικό στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και την καταπολέμηση της φτώχειας.

Ταξίδι στη μακρινή Ινδονησία μέσα από το «Καρναβάλι του Κόσμου»

Με κέφι και ζωντάνια και με αμείωτο το ενδιαφέρον όσων συμμετέχουν και συμπράττουν, συνεχίζεται το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου «Καρναβάλι του Κόσμου 2013: από τη Βραζιλία στην Ινδονησία». Μικροί και μεγάλοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 17 Μαρτίου, ενώ έως τότε, σε διάφορα σημεία του Βόλου και όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, πραγματοποιούνται καθημερινά εκδηλώσεις. Όπως είναι γνωστό, φιλοξενούμενη χώρα του Δήμου Βόλου στις φετινές εκδηλώσεις είναι η Ινδονησία, ένας διαφορετικός και μακρινός πολιτισμός, τον οποίο ντόπιοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από στοχευμένες εκδηλώσεις.

Πλήθος κόσμου στην αποκριάτικη εκδήλωση του ΚΑΠΗ Δήμου Βόλου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για μία ακόμη χρονιά, η αποκριάτικη εκδήλωση για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου, την Πέμπτη το απόγευμα στο Εκθεσιακό Κέντρο. Περίπου 800 ηλικιωμένοι του Βόλου παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και, κόντρα στους δύσκολους καιρούς, διασκέδασαν με φαγητό, χορό και τραγούδι έως αργά το βράδυ. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης ευχήθηκε στα μέλη και το προσωπικό των ΚΑΠΗ να αντιμετωπίζουν με δύναμη και αισιοδοξία το μέλλον, παρά τη δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε.