Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Αντικαθίστανται 200 κατεστραμμένες πινακίδες ρύθμισης της κυκλοφορίας στην περιοχή Αγριάς

Εκτεταμένη επιχείρηση για τη βελτίωση της σήμανσης του οδικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς, με σκοπό την διασφάλιση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων,  ξεκίνησε σήμερα από συνεργείο του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Δήμου Βόλου. 
Οι παρεμβάσεις αφορούν θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και συγκεκριμένα την αντικατάσταση φθαρμένων και κατεστραμμένων πινακίδων ρύθμισης της κυκλοφορίας καθώς και την τοποθέτηση νέων πινακίδων σε σημεία που εγκυμονούν κινδύνους για ατυχήματα, λόγω απουσίας σήμανσης. Συνολικά θα τοποθετηθούν και θα αντικατασταθούν 200 πινακίδες ρύθμισης της κυκλοφορίας. Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των πινακίδων, θα ακολουθήσει η διαγράμμιση διαβάσεων με το ειδικό μηχάνημα που διαθέτει το τμήμα.

Επιστολή 8 σημείων του Δήμαρχου Βόλου στο Υπουργείο Υποδομών για τον Περιφερειακό

Οκτώ σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζει το έργο του Περιφερειακού δρόμου, στο τμήμα από Λαρίσης μέχρι Γορίτσα, επισημαίνει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών, ζητώντας να αντιμετωπιστούν στη νέα εργολαβία που αναμένεται να δημοπρατηθεί άμεσα, σύμφωνα με τις αναληφθείσες  πολιτικές δεσμεύσεις.
Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται επίσης στον Υφυπουργό Υποδομών κ. Ι. Μαγκριώτη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου κ. Ι. Οικονομίδη και τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων κ. Δ. Μακρή, ο Δήμαρχος Βόλου θέτει θέμα άμεσης αντιμετώπισης των εκκρεμοτήτων, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει   να περιληφθούν οπωσδήποτε στη νέα εργολαβία των υπολοίπων εργασιών της εργολαβίας - «σκούπα» και ότι επείγει να γίνει παρουσίαση του αντικειμένου της εργολαβίας αυτής, τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
Συγκεκριμένα, οι παρατηρήσεις που επισημαίνει ο κ. Σκοτινιώτης, είναι: