Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Επιλογή Ευθύνης: «Το ψέμα, η υποκρισία και η φαυλότητα σε όλο τους το μεγαλείο!»

Ανακοίνωση για το μισθολογικό των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ

Ανακοίνωση για το μισθολογικό των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ
Δεν άντεξαν τελικά την … αδικία ο πρόεδρος και η ομάδα του στη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ και αποφάσισαν να αποκαταστήσουν τους μισθούς των εργαζομένων της Επιχείρησης στα επίπεδα που ίσχυαν πριν από τις περικοπές του 2012. Μόνο που στον «φιλεργατικό» τους  οίστρο, ξέχασαν ότι:
1.        Η αποκατάσταση αυτή δεν αποτελεί δική τους πολιτική επιλογή, αλλά νομική υποχρέωση που απορρέει από  την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Λάρισας. Την απόφαση αυτή, την οποία επί ένα σχεδόν χρόνο αρνούνται επίμονα να εφαρμόσουν, αναγκάστηκαν πλέον να την εφαρμόσουν, μετά το εξώδικο των εργαζομένων και την προσφυγή τους στην Εισαγγελία. Οι ίδιοι, που προσποιούνται σήμερα ότι «αίρουν την αδικία» με δική τους δήθεν πρωτοβουλία, αντιδίκησαν στο Εφετείο με τους εργαζομένους, αντικρούοντας (ανεπιτυχώς) την έφεση που είχαν ασκήσει οι εργαζόμενοι κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία είχε απορριφθεί η αγωγή τους. Η πρωτόδικη απόφαση είχε εκδοθεί στη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ.
2.   Oι περικοπές του 2012, οι οποίες αφορούσαν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στους υπαλλήλους των ΔΕΥΑ, αποφασίστηκαν από την προηγούμενη Διοίκηση όχι αυθαίρετα, αλλά κατ’ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του ν.4093/2012, όπως αυτές είχαν ερμηνευτεί και από την εγκύκλιο  με αριθμ. πρωτ. Οικ. 2/85127/0022/22.11.2012 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Η ερμηνεία των σχετικών διατάξεων επαναβεβαιώθηκε με το αριθμ. πρωτ. 2/31958/0022/4.4.2013 έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ύστερα από συγκεκριμένο ερώτημα που απηύθυνε η προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία. Εξάλλου, την ίδια ερμηνεία έδινε μέχρι τότε και το Ελεγκτικό Συνέδριο   (ενδεικτικά

Επιλογή Ευθύνης για Γαλάτη: «Των δε αχρείων ο ψόγος έπαινος εστί, ο δε έπαινος ψόγος»

Στη χυδαία, πεζοδρομιακού επιπέδου προσωπική επίθεση του Α. Γαλάτη στην επικεφαλής της παράταξής μας, Ν. Οικονόμου, φυσικά και δεν πρόκειται να απαντήσουμε. «Των δε αχρείων ο ψόγος έπαινος εστί, ο δε έπαινος ψόγος».

Καταλαβαίνουμε πάντως την ταραχή του, αφού με τα συντριπτικά στοιχεία που παραθέσαμε στη χθεσινή ανακοίνωσή μας, κατεδαφίστηκε πλήρως το επικοινωνιακό παραμύθι της δημοτικής αρχής. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν πως στην περίπτωση της ΔΕΥΑΜΒ καταγράφεται με τον πιο παραστατικό τρόπο η παταγώδης αποτυχία της δημοτικής αρχής. Η οποία, στους 27 αυτούς μήνες, απέδειξε όχι μόνο την ανικανότητά της να σχεδιάσει νέα έργα, αλλά και τη χαρακτηριστική αδυναμία της να ολοκληρώσει τα έργα, τα οποία παρέλαβε σε πλήρη ανάπτυξη από την προηγούμενη Διοίκηση και τα οποία σέρνονται από παράταση σε παράταση. Το γεγονός ότι ο και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ από τα απολύτως συγκεκριμένα στοιχεία που παραθέσαμε, τα λέει όλα.