Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για τα αποθέματα νερού κρούει η ΔΕΥΑΜΒ

Την προσοχή των καταναλωτών όσον αφορά την εξοικονόμηση και την ορθολογική χρήση του νερού, εφιστά η ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος έλλειψης αποθεμάτων για τις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας. Σύμφωνα με στοιχεία της Επιχείρησης, το 2ο τρίμηνο του 2013 παρατηρήθηκε μείωση της ποσότητας πηγαίου νερού κατά 15% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, μείωση που αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη στο 3ο τρίμηνο. Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ.Πάνος Σκοτινιώτης, «στόχος της Επιχείρησης είναι η διασφάλιση ασφαλών συνθηκών υδροδότησης σε κάθε οικισμό του Δήμου με καλής ποιότητας νερό και επαρκών ποσοτήτων για την άρδευση.

Γαλάζιες Σημαίες σε 9 παραλίες του Δήμου Βόλου

Εννέα Γαλάζιες Σημαίες κυματίζουν από σήμερα το πρωί σε ισάριθμες παραλίες της ακτογραμμής του Δήμου Βόλου που έχουν  βραβευτεί με το διεθνές αυτό σύμβολο. Ο Δήμος Βόλου καταλαμβάνει υψηλή θέση μεταξύ των Δήμων της ηπειρωτικής Ελλάδας που έχουν βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία για το 2013, γεγονός που σημαίνει ότι οι παραλίες της πόλης είναι καθαρές, ελεγμένες, ποιοτικές  και ασφαλείς για τους λουόμενους. Όπως είναι γνωστό, η  Γαλάζια Σημαία αποτελεί σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που προβλέπονται.  

Εργασίες για την αποκατάσταση των τάφων στο κοιμητήριο Ταξιαρχών

Ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα εργασίες για τη βελτίωση του χώρου στο κοιμητήριο Ταξιαρχών, όπου υπάρχουν ανοιχτοί και κατεστραμμένοι τάφοι μετά από πραγματοποίηση εκταφών. Η συνολική δαπάνη των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 19.128,96 ευρώ και, σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση που υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης με τον ανάδοχο Αντ.Μανόλη, προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός προθεσμίας τριών μηνών. Η παρέμβαση αφορά συγκεκριμένα την αποκατάσταση 270 τάφων, τη διαμόρφωση του εδάφους και γενικότερα τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου, βάσει μελέτης που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο «Επιθεωρητής» του Γκόγκολ στο Βόλο με τους Γ. Αρμένη και Κ.Μαρκουλάκη

Ο «Επιθεωρητής» του Νικολάϊ Γκόγκολ, η παράσταση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία το χειμώνα στην Αθήνα, έρχεται στο Βόλο για να παρουσιαστεί στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 9.15 το βράδυ. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βέροιας σε σκηνοθεσία Σπύρου Α. Ευαγγελάτου με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τον Γιώργο Αρμένη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.