Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού η Τελετή Έναρξης του 10ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Γυναικών

Με μία τελετή που αναδεικνύει τη συμβολή της Θεσσαλικής κουλτούρας στο σύγχρονο δυτικό πολιτισμό, φιλοδοξούν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου να υποδεχθούν τις αθλήτριες και τους παράγοντες του ναυταθλητισμού που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών 2013, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη του Βόλου από τις 19 έως και τις 25 Αυγούστου. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Αυγούστου  στην παραλία του Βόλου, στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις 8:15 το βράδυ.

Οι απόδημοι Μάγνητες στηρίζουν το κοινωνικό έργο του Δήμου Βόλου

Στην εδραίωση ουσιαστικών δεσμών επικοινωνίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στο Δήμο Βόλου και το Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων «Το Κοινόν των Μαγνήτων»,  έχει συμβάλει η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών που καλλιεργήθηκε συστηματικά τα τελευταία τρία χρόνια, μέσα από τη συνδιοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων. Σε πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη με το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Σωματείου και τον νέο πρόεδρο Αχιλλέα Παπαρσένο, επαναβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων με σκοπό την ανάπτυξη γόνιμης συνεργασίας και την προώθηση κοινών στόχων.

Π.Σκοτινιώτης: Όχι στην άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Την έντονη ανησυχία και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των συμπολιτών, οι οποίοι δοκιμάζονται από τις συνέπειες της πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, για το ενδεχόμενο να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, μεταφέρει με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης. «Πιστεύουμε πως είναι πολιτικά και ηθικά ανεπίτρεπτο αλλά και αδιανόητο, σε αυτές ειδικά τις τόσο δύσκολες συνθήκες, όταν πλέον βρίσκονται σε δεινή θέση οικογένειες που μέχρι πρόσφατα είχαν εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και όταν η ανεργία κυριολεκτικά καλπάζει, να απειλείται το στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία», τονίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ.Σκοτινιώτης.