Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αλλάζει όψη η πλατεία Ευαγγελίστριας

Με εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ευαγγελίστριας, σύμφωνα με τη μελέτη και τον προγραμματισμό του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 524.000 ευρώ. Σήμερα ξεκίνησαν οι φυτεύσεις υψηλού πρασίνου το οποίο αναμορφώνει πλήρως το χώρο της πλατείας. Συγκεκριμένα φυτεύτηκαν 130 δέντρα, σε ορισμένες περιπτώσεις ύψους 3-5 μέτρων, όπως πλατάνια, τηλιές, σφένδαμοι, μανόλιες, πεύκα και κυπαρίσσια, μουριές, φοίνικες, ιπποκαστανιές, δαμασκηνιές, μηλιές, τούγιες, ιβίσκοι και δενδρώδεις τριανταφυλλιές.

Προθεσμία 24 ωρών δίνει ο Δήμος Βόλου για τον καθαρισμό της πλατείας Αγ. Νικολάου

Να προβεί εντός 24 ωρών σε πλήρη καθαρισμό του χώρου της Πλατείας Αγίου Νικολάου και να φροντίσει για την επαναφορά αυτής στην προτέρα κατάσταση, ζητεί ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής Ν.Μόσχος με επιστολή του προς την διοργανώτρια εταιρεία της εικαστικής συνάντησης «F.A.C.E. Fine Arts Contemporary Exhibitions». Σε διαφορετική περίπτωση, ο κ. Μόσχος προειδοποιεί ότι θα εισηγηθεί την ανάκληση της σχετικής απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και θα διαβιβάσει τον φάκελο της υπόθεσης στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου για τις περαιτέρω ενέργειες.

Οι μαθητές ενημερώνονται για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.) που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερών και το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) του Δήμου Βόλου επισκέφθηκαν την Παρασκευή σαράντα περίπου μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Βόλου, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς, Ι.Γιαννακούρα και Ν.Καρακίτη και τον κ. Ι.Κουρτίνα, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έπειτα από έγκριση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας.