Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Πέντε νέες παρεμβάσεις του Δήμου Βόλου για τον καθαρισμό οικοπέδων και εγκαταλειμμένων οικιών

Με πέντε νέες παρεμβάσεις συνεχίστηκε την τελευταία εβδομάδα η προσπάθεια καταβάλει το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, για τον καθαρισμό οικοπέδων και εγκαταλειμμένων οικιών που δημιουργούν προβλήματα στην πόλη. Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες γίνονται συνεχείς έλεγχοι και αυτοψίες, σε όλη την έκταση του Δήμου, σε οικόπεδα και οικίες εγκαταλειμμένες, που είναι επικίνδυνες για πυρκαγιές, λόγω των χόρτων, ή αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Ενημερωτική καμπάνια στη Νέα Αγχίαλο για την ποιότητα των νερών κολύμβησης

Η παραλία της Νέας Αγχιάλου είναι μία από τις 29 παραλίες της χώρας που έχουν επιλεγεί από το ΥΠΕΚΑ, βάσει κριτηρίων, να προβληθούν στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών για το «Πρόγραμμα Παρακολούθησης της Ποιότητας των Υδάτων Κολύμβησης της Χώρας». Η καμπάνια με κεντρικό σύνθημα «Απαντάμε με πράξεις, για να απολαμβάνετε περισσότερες καθαρές ακτές», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Αυγούστου, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στην πλαζ της Νέας Αγχιάλου, όπου ειδικές ομάδες -στελεχωμένες με το κατάλληλο προσωπικό- θα διανέμουν στους λουόμενους ειδικά ενημερωτικά έντυπα, καθώς και αναμνηστικά. «Πρόκειται για μια ακόμη αναγνώριση και προβολή της παραλίας της Νέας Αγχιάλου, που φέτος εξασφάλισε γαλάζια σημαία», τονίζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης.

«Πλημμύρισε» το κέντρο του Βόλου από Αμερικανούς τουρίστες

Ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου, το 7o κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα αφίξεων αναμένονται άλλα 23 έως τα τέλη Νοεμβρίου. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο «Pacific Princess», το οποίο ακολουθεί το δρομολόγιο Γιάλτα-Πειραιάς μεταφέροντας 684 τουρίστες και 377 άτομα πλήρωμα. Η πλειονότητα των επιβατών είναι Αμερικανοί (380), Άγγλοι (85), Αυστραλοί (56) και Καναδοί (54) τουρίστες, οι περισσότεροι από τους οποίους επέλεξαν να κάνουν βόλτες και ψώνια στην αγορά του Βόλου.

Ομόφωνο «ναι» από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας στη πρόταση σχολικής στέγης για τα Νηπιαγωγεία

Ομόφωνα ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας στη σημερινή της συνεδρίαση την πρόταση της Δημοτικής Αρχής Βόλου που παρουσιάστηκε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου και αφορά την αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων για τη μεταστέγαση 10 Νηπιαγωγείων που σήμερα στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους, στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία. Η πρόταση όπως είναι γνωστό, είναι το αποτέλεσμα έρευνας και μελέτης που πραγματοποίησε η Ομάδα εργασίας, η οποία συστάθηκε για τον σκοπό αυτό και αφορούσε τον έλεγχο των υφιστάμενων εγκαταστάσεων όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων του ενιαίου Δήμου Βόλου, την καταγραφή των σημερινών προβλημάτων και την επίλυση του κτιριολογικού προβλήματος της σχολικής στέγης σε βάθος πενταετίας. 

Τελετή αποκάλυψης μαρμάρινων στηλών στην Ανακασιά

Στην ανακατασκευή και αναστήλωση μαρμάρινων στηλών που λειτουργούσαν στην Ανακασιά ως οδοδείκτες, με την αναγραφή «σε ένδειξη ευγνωμοσύνης στον Ν.Γ.Ζαφρακόπουλο», προχωρά η Δήμος Βόλου και η Δημοτική Ενότητα Ιωλκού. Η αποκάλυψη των στηλών θα γίνει σε ειδική εκδήλωση – τελετή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στην πλατεία της Αγ.Ειρήνης, ενώ θα έχει προηγηθεί Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό, με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στις 28 του μήνα.