Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Την ώρα που κάποιοι χαμηλώνουν συνεχώς τον πήχη, ώστε να μπορούν να περάσουν οι ίδιοι, εμείς τον βάζουμε ακόμη πιο ψηλά

Προσκλητήριο ενότητας, ελπίδας και προοπτικής για τη μείζονα πόλη, απηύθυνε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», το βράδυ της Κυριακής, στη Νέα Αγχίαλο. Μιλώντας στους δημότες της Νέας Αγχιάλου, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό “παρών” στη συγκέντρωση, ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι οι εκλογές της 18ης Μαΐου αποτελούν «δημοψήφισμα» για το ποια Δημοτική Αρχή και ποιόν Δήμαρχο θα επιλέξουν ώστε να αντιμετωπίσει με ικανότητα, τόσο τα μικρά, καθημερινά προβλήματα της πόλης, όσο και τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης κρίσιμης πενταετίας. «Απ’ την αρχή της προεκλογικής περιόδου εμείς επιμείναμε αυτοδιοικητικά», υπογράμμισε και ανέπτυξε τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος του για το Βόλο του 2020. 

Ο κ. Σκοτινιώτης δήλωσε ότι η Νέα Αγχίαλος κατέχει στρατηγική θέση στο σχεδιασμό του ενιαίου Δήμου Βόλου, λόγω δε των μεγάλων συγκριτικών της πλεονεκτημάτων μπορεί να αποτελέσει την “εμπροσθοφυλακή” για την ανάπτυξη όχι μόνο του Δήμου Βόλου, αλλά ευρύτερα του Νομού Μαγνησίας και ολόκληρης της Θεσσαλίας. «Δεν αντιλαμβανόμαστε τη Νέα Αγχίαλο απλώς ως μια από τις 9 δημοτικές ενότητες του ενιαίου Δήμου Βόλου. Είναι η πύλη εισόδου του Δήμου μας και αυτό της προσδίδει δεσπόζουσα θέση. Σταθερή επιδίωξή μας είναι η ανάδειξη του υπερτοπικού χαρακτήρα της περιοχής, μέσα από την αξιοποίηση των μεγάλων συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, όπως είναι το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας (VOL), το Αρχαίο Θέατρο Μικροθηβών, αλλά και η δημοτική ακίνητη περιουσία, τις δυνατότητες της οποίας, ως προς την αξιοποίησή της, δεν διαθέτει καμία άλλη περιοχή του ενιαίου Δήμου Βόλου», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο αρχαίο θέατρο Μικροθηβών, επισήμανε ότι πρόκειται για έναν σπάνιο πολιτιστικό θησαυρό, για μια μικρή Επίδαυρο στην “καρδιά” της Ελλάδας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, που θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα της ευρύτερης περιοχής. «Η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Μικροθηβών θα είναι ένα από τα πρώτα μεγάλα έργα που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020», είπε ο κ.Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι στόχος είναι το θέατρο να αποδοθεί στο κοινό όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Ενημέρωσε, επίσης, τους κατοίκους της Ν.Αγχιάλου για την ολοκλήρωση της μελέτης που αφορά το έργο αποχέτευσης και τη δημοπράτησή του εντός των επόμενων μηνών, για τον ολοκληρωμένο πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό, αλλά και για την προοπτική σιδηροδρομικής σύνδεσης της ΒΙ.ΠΕ. Αλμυρού με το Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου και τις δύο ΒΙΠΕ Βόλου, όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο του ΟΣΕ στο Βόλο.  

«Την ώρα που κάποιοι χαμηλώνουν συνεχώς τον πήχη, ώστε να μπορούν να περάσουν οι ίδιοι, εμείς τον βάζουμε ακόμη πιο ψηλά, εργαζόμενοι με σχέδιο και συνέπεια για την προοπτική του Δήμου μας. Θέλουμε πολύ περισσότερα για την πόλη μας και έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, όχι συνθήματα και εκθέσεις ιδεών», τόνισε ο κ.Σκοτινιώτης, ασκώντας κριτική στους ανθυποψηφίους του. 

Για τον κ.Μπέο, επισήμανε συγκεκριμένα ότι, μη έχοντας να πει τίποτα και εξαντλούμενος σε άκρατο λαϊκισμό και σε μηδενιστική κριτική, το μόνο που επιδιώκει είναι η τεχνητή  πόλωση και η αδίστακτη εκμετάλλευση του πόνου και της δυστυχίας μιας μεγάλης μερίδας συμπολιτών. Για τον κ.Πατσιαντά, υπογράμμισε πως αποτελεί μοναδική περίπτωση υποψηφίου δημάρχου που στηρίζεται τόσο έντονα σε κομματικά δεκανίκια, θυμίζοντας ότι έφθασε πλέον να πραγματοποιεί ακόμη και κοινές συγκεντρώσεις με το κόμμα του και υποψήφιους ευρωβουλευτές. «Πρόκειται για ακραία και βαθύτατα αναχρονιστική κομματικοποίηση της αυτοδιοίκησης», είπε και υπογράμμισε πως έχει αποδειχθεί ότι ο κομματισμός στην αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητα από προθέσεις, αποτελεί θερμοκήπιο πελατειακών σχέσεων, αναξιοκρατίας, οικογενειοκρατίας και διαφθοράς. 

Καταλήγοντας ο κ.Σκοτινιώτης χαρακτήρισε τη Νέα Αγχίαλο ως φωτεινό παράδειγμα συνεκτικής και φιλοπρόοδης κοινωνίας, που πρωτοστατεί στον εθελοντισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη, τις πολιτιστικές και τις περιβαλλοντικές δράσεις, θέτοντας ψηλά τον πήχη της συλλογικής φιλοδοξίας. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες της Ν.Αγχιάλου θα διασφαλίσουν με την ψήφο τους, από τον πρώτο γύρο, ότι ο Βόλος θα συνεχίσει να είναι μια πόλη δημοκρατική, ανοιχτή και δημιουργική. Πόλη της κοινωνικής αλληλεγγύης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, των πολύμορφων κινήσεων ενεργών πολιτών. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: