Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Π.Σκοτινιώτης: Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του λιμανιού του Βόλου σε λιμάνι χύδην φορτίων

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει για το μέλλον του λιμανιού του Βόλου και συνολικά της περιοχής, η εφαρμογή του σχεδίου «Ποσειδών» που εκπονεί το Υπουργείο Ναυτιλίας, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας, κρούει ο Δήμος Βόλου. «Είναι προφανές ότι κάποιοι σκέπτονται να υποβαθμίσουν το λιμάνι του Βόλου στην κατηγορία “junk”, τόνισε χαρακτηριστικά σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, αναφερόμενος στα πρώτα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και από τα οποία προκύπτει ότι ως κύρια χρήση του λιμανιού του Βόλου επιλέγεται η διακίνηση γενικού και χύδην φορτίου.

Ο Δήμος Βόλου διερευνά σε βάθος τη διακίνηση επικίνδυνων αποβλήτων μέσω του λιμανιού

Σε ουσιαστική διερεύνηση της διακίνησης από και προς το λιμάνι του Βόλου επικίνδυνων αποβλήτων, προχωρά ο Δήμος Βόλου με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό εντοπισμού ραδιενεργού φορτίου σε πλοίο. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής Ν. Μόσχος με επιστολή του προς την ΟΛΒ Α.Ε. και το Τελωνείο Βόλου ζητεί απαντήσεις σε οκτώ ερωτήματα σχετικά με τη διακίνηση επικίνδυνων φορτίων για τα έτη 2011 και 2012, τονίζοντας ότι για το Δήμο Βόλου αποτελεί ιδιαίτερα σοβαρό θέμα, ειδικά μάλιστα όταν και η πρόσφατη απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του λιμένα δεν ρυθμίζει τέτοια θέματα.

Χιλιάδες κόσμου στην κεντρική εκδήλωση της «Ψαράδικης Βραδιάς 2012»

Έπεσε το βράδυ της Κυριακής η αυλαία του εβδομαδιαίου κύκλου εκδηλώσεων «Ψαράδικη Βραδιά» στην Αγριά, που φέτος συμπλήρωσε 49 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και χαρακτηρίστηκε από αθρόα συμμετοχή κοινού σε κάθε δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 16 – 22 Ιουλίου 2012.