Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Διεύθυνση Υγείας προς ΔΕΥΑΜΒ: Επιβεβλημένη η χλωρίωση του πόσιμου νερού

«Η χλωρίωση του πόσιμου νερού είναι προβλεπόμενη και επιβεβλημένη από άποψη επιστημονική, νομική και κοινής λογικής, ειδικά σε δίκτυα που κατ’ επανάληψη και για ποικίλες αιτίες έχει διαχρονικά τεκμηριωθεί με μικροβιολογικές αναλύσεις η παρουσία μικροβιακών φορτίων στο πόσιμο νερό που παρέχεται για ανθρώπινη κατανάλωση», επισημαίνει ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Μαγνησίας κ. Δ. Ζαρίφης σε σχετικό έγγραφό του προς τη  ΔΕΥΑΜΒ.  «Όπως ήδη γνωρίζετε και προσπαθείτε να εφαρμόζετε, η ισχύουσα νομοθεσία για το πόσιμο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης είναι συγκεκριμένη και απαιτεί από τους Δήμους και τις Δ.Ε.Υ.Α. συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία του πόσιμου νερού», αναφέρει στο έγγραφό του ο κ.Ζαρίφης.

Οι μαθητές σχολείων του Βόλου μαθαίνουν να αγαπούν και να προσέχουν την πόλη τους

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας από κοινού με την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων, υλοποιούν περιβαλλοντικό πρόγραμμα στα σχολεία με θέμα «Αγαπώ και προσέχω την πόλη μου, είμαι περήφανος για τον τόπο μου».

Προγράμματα άθλησης και αναψυχής για τους μαθητές των σχολείων του Βόλου

Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές των δημοτικών σχολείων έχουν την ευκαιρία μέσω της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου να συμμετάσχουν σε προγράμματα άθλησης και αναψυχής, με στόχο να γνωρίσουν διάφορα αθλήματα και δράσεις και να διευρύνουν τα ενδιαφέροντά τους στον αθλητισμό και την αναψυχή. Από φέτος αυτή την  ευκαιρία την έχουν όλα τα δημοτικά σχολεία του ενιαίου Δήμου Βόλου.