Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

«Κάτω από τη σκιά των Μύθων» η τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Γυναικών

Με μια εντυπωσιακή τελετή στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Κυριακή 18 Αυγούστου 2013 στις 8.15 το βράδυ, ανοίγει η αυλαία του 10ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Γυναικών που διοργανώνουν στο Βόλο η Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία (FINA), η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ), η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου και ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. 

Συνεχίζονται με εντυπωσιακή επιτυχία οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου

Με τη Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου και τον Πηλιορείτικο Γάμο στην Πορταριά, δυο διοργανώσεις που αποτελούν από τους πλέον μακροχρόνιους και δημοφιλείς θεσμούς της περιοχής, κορυφώνονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου. Για πρώτη φορά φέτος, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, σε γνωστούς αλλά και σε μη αξιοποιημένους έως τώρα χώρους. Εκδηλώσεις που ανέδειξαν τα έθιμα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του κάθε τόπου, αλλά και εκδηλώσεις σύγχρονες, για όλες τις ηλικίες, που διοργανώθηκαν με τη συνεργασία του Δήμου Βόλου,  του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου και των τοπικών φορέων. 

Άμεση επέμβαση της ΔΕΥΑΜΒ απέτρεψε υπερχείλιση λύματος στη θάλασσα

Από τη Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα: «Τις απογευματινές ώρες της 13ης Αυγούστου 2013 παρουσιάστηκε βλάβη στον καταθλιπτικό αγωγό που μεταφέρει τα λύματα από το Κεντρικό Αντλιοστάσιο Αποχέτευσης στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού, κοντά στις εγκαταστάσεις και δίπλα στις γραμμές του ΟΣΕ. Χάρις στην άμεση επέμβαση, την εμπειρία και την  τεχνογνωσία του επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού της ΔΕΥΑΜΒ, αποτράπηκε η υπερχείλιση  λύματος στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού. Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκε τάφρος, ώστε το ανεπεξέργαστο απόβλητο να οδηγείται κοντά στις εγκαταστάσεις και μετά, με αντλία, να οδηγείται εντός των εγκαταστάσεων του Βιολογικού  για επεξεργασία.

Ανοίγει η αυλαία της Γιορτής Κρασιού Νέας Αγχιάλου

Σ΄ έναν όμορφο χώρο στην παραλία της Νέας Αγχιάλου θα πραγματοποιηθούν και φέτος, από 15 έως 18 Αυγούστου, οι τετραήμερες εκδηλώσεις για τη Γιορτή Κρασιού που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους θεσμούς της περιοχής. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Βόλου - Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου, σε συνεργασία με τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και τους συλλόγους της περιοχής. Σε όλους τους επισκέπτες της Γιορτής, θα προσφερθεί δωρεάν παγωμένο κρασί από τον Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

Αναβιώνει για 40η χρονιά φέτος ο Πηλιορείτικος Γάμος στην Πορταριά

Σαράντα χρόνια συμπληρώνει φέτος η αναβίωση των εθίμων του Πηλιορείτικου Γάμου στην Πορταριά, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Η αυλαία της φετινής διοργάνωσης ανοίγει την Παρασκευή 16 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ, με αναπαράσταση της γαμήλιας προετοιμασίας, κατά την οποία θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από ελληνικούς συλλόγους στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς. Ο θεσμός της αναβίωσης του Πηλιορείτικου Γάμου διοργανώνεται από τον Δήμο Βόλου - Δημοτική Ενότητα Πορταριάς, την Τοπική Κοινότητα Πορταριάς και τον Αθλητικό & Πολιτιστικό Σύλλογο «Ορμίνιο» Πορταριάς, με την ευγενή χορηγία πολλών επιχειρηματιών της περιοχής.

Μουσική βραδιά στα Πλατανίδια με την ορχήστρα του Θανάση Δραγάνη

Μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη τραγούδι και χορό, με φόντο τα όμορφα νερά του Παγασητικού και τον Αυγουστιάτικο ουρανό, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στα Πλατανίδια την Κυριακή 18 Αυγούστου μετά τις 9 το βράδυ.  Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Πλατανιδίων και το Δήμο Βόλου, με καλεσμένο τον γνωστό μουσικό Θανάση Δραγάνη και την Ορχήστρα του που θα παρουσιάσουν ένα όμορφο μουσικό πρόγραμμα προσφέροντας χαρά και διασκέδαση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια παραδοσιακά και γνήσια λαϊκά, τραγούδια γνωστών και καταξιωμένων τραγουδοποιών. Η μουσική βραδιά  θα πραγματοποιηθεί στην παραλία των Πλατανιδίων με ελεύθερη συμμετοχή για όλους.