Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Δυναμικό «παρών» του Δήμου Βόλου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης



Στην πρώτη μεγάλη διεθνή έκθεση της νέας χρονιάς, «FERIEN-MESSE WIEN» της Βιέννης, συμμετείχε ο Δήμος Βόλου από τις 12 έως τις 15 Ιανουαρίου, προβάλλοντας δυναμικά στους επισκέπτες και σε επαγγελματίες του τουρισμού απ’ όλη την Ευρώπη το μήνυμα «Bόλος - Πήλιο: Είναι Αλήθεια». Ο Δήμος Βόλου παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής από δικό του χώρο εντός του ενιαίου περιπτέρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες αυστριακούς επισκέπτες που ζητούσαν πληροφορίες για την πόλη του Βόλου και το Πήλιο. Αρκετοί, μάλιστα, έχοντας ζωηρές αναμνήσεις από προηγούμενο ταξίδι τους στην περιοχή, εξέφραζαν το θαυμασμό τους για τις φυσικές ομορφιές και δήλωναν την επιθυμία να την επισκεφθούν ξανά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Σημειώνεται ότι, συνολικά, οι επισκέπτες της Έκθεσης ξεπέρασαν τις 150.000.

Έργα οδοποιίας στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας

Για τα έργα οδοποιίας και τις άλλες παρεμβάσεις που προγραμματίζει ο Δήμος Βόλου στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας κάτω από τον Περιφερειακό, ενημέρωσε τους περιοίκους ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτης Λαμπρινίδης, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Οδοποιίας.

Συνεχείς έλεγχοι της ΔΕΥΑΜΒ για την ποιότητα του νερού

Για την υδροδότηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου (Βόλος, Ν.Ιωνία, Διμήνι) κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2011 παρήχθησαν 1.133.336 κυβικά μέτρα νερού εκ των οποίων τα 299.229 κυβικά, ποσοστό 26,4%, ήταν πηγαία. Κατά τη δειγματοληψία του Δεκεμβρίου ελήφθησαν 48 δείγματα νερού δικτύου ύδρευσης από τις περιοχές Βόλου, Ν. Ιωνίας, Αισωνίας και Αγχιάλου και πραγματοποιήθηκαν 737 αναλύσεις. Όλες οι παράμετροι που αναλύθηκαν, ήταν εντός των ορίων της ΚΥΑ Υ2/2600/2001 και σε ορισμένες  περιπτώσεις οι τιμές ήταν πολύ μικρότερες  των παραμετρικών, εκτός επτά δειγμάτων, των οποίων η συγκέντρωση των χλωριόντων (ενδεικτική παράμετρος αλατότητας του νερού) ήταν άνω της παραμετρικής (252 – 273 mg/l, με παραμετρική τιμή 250 mg/l) και αφορούσαν δείγματα από το δίκτυο του Πολεοδομικού συγκροτήματος.