Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Συνέντευξη Π. Σκοτινιώτη στο “Marconi Radio 9.61”

Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης στο “Marconi Radio 9.61” και στην εκπομπή «Όλα στη φόρα» του Γιώργου Κουμιώτη.
Στη συνέντευξη κυριάρχησαν τα θέματα της ΔΕΥΑΜΒ και το νέο    δραστικά μειωμένο τιμολόγιο που θα ισχύσει για τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης. Όπως τόνισε ο  Π.Σκοτινιώτης, στη ΔΕΥΑΜΒ έχει χαραχθεί διαχωριστική γραμμή  με πρακτικές που έχουν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα   για την επιχείρηση και υπογράμμισε ότι με το νέο τιμολόγιο και τις αλλαγές που καθημερινά γίνονται, διαμορφώνεται νέα σχέση εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σημαντικό έργο που διαχρονικά έχει επιτελέσει η ΔΕΥΑΜΒ   και σημείωσε ότι η επιχείρηση είναι σήμερα έτοιμη να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα-μαμούθ, ύψους 47 περίπου εκατομμυρίων, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Πολιτικές αντιμετώπισης της νέας φτώχειας- Άρθρο του Π. Σκοτινιώτη στην Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Σε εποχή όπου η παρατεταμένη ύφεση ωθεί όλο και περισσότερους  πολίτες στο περιθώριο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, το ζήτημα της αντιμετώπισης της νέας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού τίθεται με εντελώς νέους όρους. Ένα σχέδιο ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του προβλήματος δεν μπορεί πλέον να περιορίζεται στις όποιες προνοιακές πολιτικές, αλλά πρέπει να συνδέεται άμεσα και με τις πολιτικές επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, τις πολιτικές απασχόλησης, την Παιδεία αλλά και τις αποκεντρωμένες περιφερειακές και τοπικές δομές.
Επειδή όμως η φτώχεια και η ανέχεια δεν μπορούν να περιμένουν, επιβάλλεται ταυτόχρονα η ριζική μεταρρύθμιση του μοντέλου κοινωνικής προστασίας που ισχύει στη χώρα μας.

Συνέντευξη του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη στην εφημερίδα «Δημοκρατία»

- Κύριε Σκοτινιώτη η οικονομική κρίση έχει πλήξει μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες και στο Βόλο, οδηγώντας τις στην ανέχεια. Τι κάνει ο Δήμος γι' αυτούς τους συμπολίτες σας;

Απάντ: Όταν η ανεργία καλπάζει και τα κοινωνικά προβλήματα παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις, πρωταρχική μας μέριμνα δεν μπορεί παρά να είναι το πώς θα δημιουργήσουμε το αναγκαίο δίχτυ προστασίας των πιο ανήμπορων συμπολιτών μας, ενισχύοντας πρωτίστως τις κοινωνικές δομές που καλύπτουν βασικές καθημερινές ανάγκες.
Μία από αυτές είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, τη λειτουργία του οποίου στηρίζουμε με κάθε τρόπο, καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των συμπολιτών που καταφεύγουν σε αυτό για τα απολύτως απαραίτητα. Στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς, ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το έργο του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», η λειτουργία του οποίου αξιώνουμε να συνεχιστεί απρόσκοπτα και μετά την 31.12.2011.