Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Επιλογή Ευθύνης: «Τα έχουν κάνει “μπάχαλο” στη ΔΕΥΑΜΒ»

Αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα που αποκαλύφθηκε σχετικά με τη λειτουργία του Βιολογικού, η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τα νέα, ιδιαίτερα επιβαρυντικά στοιχεία που είδαν, σήμερα, το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την απόδοση του Βιολογικού, επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, την έντονη ανησυχία που έχουμε εκφράσει επανειλημμένως για τη συνεχή απαξίωση των εγκαταστάσεών του, αλλά και γενικότερα για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η ΔΕΥΑΜΒ, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής. Φαίνεται πια ξεκάθαρα ότι, με την αδράνεια, την άγνοια, τη φαυλότητα και τις ανερμάτιστες επιλογές τους, τα έχουν κάνει κυριολεκτικά «μπάχαλο», χωρίς να μπορούν, όχι νέα έργα να προχωρήσουν, αλλά ούτε τα παλιά να συντηρήσουν και όσα βρήκαν σε πλήρη εξέλιξη να ολοκληρώσουν.

Δήλωση – απάντηση Ν. Μόσχου σε Θ.Σταυρίδη: «Η αλήθεια που κρύβουν για το ΓΠΣ και τους συντελεστές δόμησης»

Στην απάντηση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σταυρίδη σχετικά με τους συντελεστές δόμησης και το Γ.Π.Σ. Βόλου, ταιριάζει η παράφραση της γνωστής ατάκας του  Rimbaud:  οι απαντήσεις του «είναι μια φάρσα που θα πρέπει να την υπομείνουν όλοι». Για να διευκρινιστεί λοιπόν μια και καλή το ζήτημα, που προέκυψε με τους συντελεστές, θυμίζουμε τα εξής :
1.                    Η μελέτη του ΓΠΣ ανατέθηκε το 2008 στο Γραφείο Δοξιάδη. Η μελέτη εκπονήθηκε σε δύο στάδια. Το Α’ στάδιο υποβλήθηκε το 2009 στο Δήμο Βόλου, ο οποίος το ενέκρινε με τις παρατηρήσεις του από την διαπαραταξιακή επιτροπή (τότε η πόλη μπορούσε και συνεννοούνταν στα μεγάλα θέματα). Το Β’ στάδιο υποδιαιρείται σε δυο επιµέρους στάδια, το Β1 και το Β2, και περιλαμβάνει  την πρόταση του ΓΠΣ (Στάδιο Β1), που οριστικοποιείται µετά τις συμμετοχικές διαδικασίες που προβλέπονται σε συνέχεια του Σταδίου Β1 (στάδιο Β2).