Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Επιλογή Ευθύνης: «Σχολική στέγη: Ένα ακόμη μεγαλοπρεπές φιάσκο της δημοτικής αρχής»


«Μεγαλοπρεπές φιάσκο», χαρακτηρίζει τον απολογισμό της δημοτικής αρχής (και) στον τομέα της σχολικής στέγης η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ». 
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Πίστωση χρόνου, ζήτησε προχθές ο Α. Μπέος, προκειμένου να αντιμετωπίσει ο Δήμος τα προβλήματα που υπάρχουν στη σχολική στέγη. Μόνο που ξέχασε να πει ότι η δημοτική αρχή έχει μπει ήδη στον πέμπτο χρόνο της θητείας της και ο απολογισμός της (και) στον τομέα αυτόν είναι ένα ακόμη μεγαλοπρεπές φιάσκο!
Δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια, παρότι παρέλαβε από τη δημοτική αρχή Σκοτινιώτη έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, δεν κατάφερε να κατασκευάσει και να παραδώσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ, OΥΤΕ ΚΑΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ  που να δημοπράτησε η ίδια, και δεν κατάφερε να αντλήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για νέο διδακτήριο από πόρους του ΕΣΠΑ ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα σχολικής στέγης (ΟΣΚ κλπ.).  «Κατάφερε», αντίθετα, το ακατόρθωτο:  να μείνει ο Δήμος Βόλου έξω από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη σχολική στέγη, αφού η πρόταση που κατέθεσε, στο πλαίσιο της πρόσκλησης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για «Αναβάθμιση των υποδομών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης», δεν κρίθηκε επιλέξιμη για χρηματοδότηση, ως μη συμβατή προς την πρόσκληση! Αποδεικνύεται, για ακόμη μία φορά, η παροιμιώδης ανικανότητα της δημοτικής αρχής, η άγνοια, η αδιαφορία και η επιμονή της να νομίζει πως μπορεί να υποκαταστήσει με διάφορους παρατρεχάμενους τις υπηρεσίες και τα στελέχη του Δήμου, που και γνώση διαθέτουν και πλούσια εμπειρία.