Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: «Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου, αλλά υπόθεση όλων μας»


Τη θέση της δημοτικής αρχής σε δυο βασικά σημεία που αφορούν τη  διεκδίκηση από την πόλη μας του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, επανέλαβε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, προκειμένου να μη δημιουργείται, όπως είπε, σκόπιμη σύγχυση και παραφιλολογία από κάποιες πλευρές. Σε ό,τι αφορά το χρόνο που άνοιξε το θέμα από τη Δημοτική Αρχή, ο κ.Σκοτινιώτης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι μας κατηγορούν ότι βιαστήκαμε να ανοίξουμε το θέμα γιατί  θέλουμε, δήθεν, να εκμεταλλευτούμε την προεκλογική περίοδο, ενώ κάποιοι άλλοι μας κατηγορούν ότι, δήθεν, αργήσαμε αφού άλλες πόλεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Δεν ισχύει ούτε το ένα, ούτε το άλλο».

Απ.Παντσάς: Απολύτως αναληθή τα δημοσιεύματα για τις στειρώσεις – εμβολιασμούς – θεραπείες των αδέσποτων

Σε σχέση με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι οποίες μάλιστα παρουσιάστηκαν ως «έγκυρες» και αποδίδονται στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας,  για την αποκατάσταση της αλήθειας αλλά κυρίως για την ενημέρωση των πολιτών και την αποφυγή πανικού, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού  κ.Απόστολος Παντσάς επισημαίνει σε δήλωσή του τα εξής: «Ευτυχώς, υπάρχουν τα παραστατικά των κτηνιάτρων που αποδεικνύουν ότι το 2013  πραγματοποιήθηκαν 276 στειρώσεις και 176 εμβολιασμοί – θεραπείες αδέσποτων ζώων (εννοείται ότι μετά από κάθε στείρωση γίνεται πλήρης εμβολιασμός και θεραπεία).

Stop στην παράνομη υπαίθρια διαφήμιση από το Δήμο Βόλου

Συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης ξεκινά ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο της επιχείρησης «Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Χώρο – Ομορφαίνουμε την πόλη μας. Είναι υπόθεση όλων μας», η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του 2013. Ήδη έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό η καταγραφή των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στο σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου και πλέον οι υπηρεσίες είναι έτοιμες να προχωρήσουν στην αντιμετώπιση ακραίων περιπτώσεων. Το θέμα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου από τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και τον καθ’ύλην αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ν.Μόσχο, ενώ συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Ν.Οικονόμου, Δ.Δερβένης, Ηλ.Ξηρακιάς και Φ.Λαμπρινίδης, οι οποίοι έχουν την ευθύνη των συναρμόδιων υπηρεσιών. 

Δήμος Βόλου: Σε 15 μέρες έτοιμη η μελέτη για τη νέα γέφυρα στον Ξηριά

Σε κοινή δήλωσή τους για το θέμα της γέφυρας του Ξηριά στο ύψος της Λαχαναγοράς, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Φ.Λαμπρινίδης και Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου-Νέας Ιωνίας-Αισωνίας κ.Μπ.Τσαμπάζης, επισημαίνουν τα ακόλουθα:
Βάσει της μελέτης του αντιπλημμυρικού έργου που υλοποιείται αυτή την περίοδο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο χείμαρρο Ξηριά, προβλέπεται -όπως είναι ήδη γνωστό- η καθαίρεση της υπάρχουσας γέφυρας, ενώ Δήμος Βόλου και Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν συμφωνήσει στην αναγκαιότητα αντικατάστασής της με νέα. Η νέα γεφύρωση θα είναι συμβατή με τη μελέτη χάραξης της περιφερειακής οδού Βόλου από τη θέση Μπουρμπουλήθρα έως την έξοδο του Περιφερειακού στην οδό Λαρίσης.

Π.Σκοτινιώτης: Εξαντλούμε κάθε περιθώριο ώστε να καλύπτουμε τις πιεστικές ανάγκες των σχολείων

Τη διαβεβαίωση ότι, παρά τις μεγάλες περικοπές πόρων, ο Δήμος Βόλου θα συνεχίσει να εξαντλεί κάθε περιθώριο, ώστε να καλύπτει τις βασικές τουλάχιστον ανάγκες των διδακτηρίων, επανέλαβε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης στα μέλη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ν.Μαγνησίας που τον επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του. Στη συνάντηση εξετάστηκαν θέματα συντηρήσεων και τεχνικών παρεμβάσεων στα σχολικά συγκροτήματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με βάση και τον κατάλογο αιτημάτων που είχε υποβάλει το Φθινόπωρο η Ένωση Γονέων, θέματα λειτουργίας των διδακτηρίων, όπως θέρμανση, φύλαξη, επάρκεια καθαριστριών, κενά εκπαιδευτικών, σίτιση και μετακίνηση μαθητών για ειδικές περιπτώσεις, καθώς επίσης η πορεία υλοποίησης του στεγαστικού προγράμματος σχολείων του Δήμου.

Συνέντευξη Π. Σκοτινιώτη στον ASTRA TV