Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σοβαρές προοπτικές για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων Βόλου – Βελγίου

Τη βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που προσφέρει η απευθείας αεροπορική σύνδεση του Βόλου με τις Βρυξέλλες, εξέφρασαν ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης και ο ελληνικής καταγωγής Υπουργός Τουρισμού της Γαλλόφωνης Ομοσπονδίας (Βρυξέλλες-Βαλλονία) του Βελγίου κ. Χρήστος Δουλκερίδης, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη στο Βόλο.

Αλλάζει όψη ο χώρος απέναντι από τη Βαμβακουργία

Ένα ακόμη σημαντικό έργο πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο της πολιτικής που με σχέδιο και συνέπεια υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Βόλου για την περιβαλλοντική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων σε υποβαθμισμένες περιοχές του ενιαίου Δήμου. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το έργο «Διαμόρφωση πλατείας αρχαίου Ολυμπιονίκη Μελαγκόμα», απέναντι από το πρώην εργοστάσιο της Βαμβακουργίας στη Νέα Ιωνία, για την υλοποίηση του οποίου υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κ.Τσολής Α.Ε. & Ε.Κουτή-Κρουστάλλης Ο.Ε.».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Βέλγου Υπουργού Τουρισμού στο Βόλο

Με πτήση της Ryanair απευθείας από τις Βρυξέλλες, έφθασε στις 12 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου ο Υπουργός Τουρισμού της Γαλλόφωνης Ομοσπονδίας (Βρυξέλλες-Βαλλονία) του Βελγίου κ. Χρήστος Δουλκερίδης, για διήμερη επίσκεψη στο Βόλο. Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Δουλκερίδη ξεκινά με περιήγηση στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα (ώρα 15:00), όπου θα τον υποδεχθούν ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Ιωλκού, Πορταριάς και Μακρινίτσας Γ.Γκουντέλιας και ο δημοτικός σύμβουλος-πρώην Κοινοτάρχης Μακρινίτσας Γ.Κερασιώτης.