Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Τώρα χρειάζεται η ενωτική και αποφασιστική στήριξη του Ολυμπιακού

«Ο αγώνας για τη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου μπαίνει πλέον στην πιο κρίσιμη φάση», τονίζει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ.Π. Μποτσιβάλη, έπειτα και από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.  «Θεωρούμε πως τώρα είναι η στιγμή  που θα πρέπει να εκφραστεί με τον πιο αποφασιστικό και ενωτικό τρόπο η καθολική αξίωση της τοπικής κοινωνίας για επάνοδο του Ολυμπιακού στην κατηγορία όπου βρισκόταν πριν την εξοντωτική απόφαση», επισημαίνει ο κ. Σκοτινιώτης, ενώ επαναβεβαιώνει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει με κάθε τρόπο τη δύσκολη προσπάθεια για την πλήρη αποκατάσταση του Ολυμπιακού.

Ανατέθηκε η μελέτη για τη στατική επάρκεια του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου

Ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για τη συνέχιση των εργασιών ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, καθώς ξεκινά τις επόμενες μέρες η εκπόνηση μελέτης για τη στατική επάρκεια του κτιρίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Πρόκειται για το πρώτο, κρίσιμο βήμα, στην προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή Βόλου με σκοπό την αντιμετώπιση μιας σοβαρής εκκρεμότητας για την πόλη.

Δημιουργία νέας πλατείας μπροστά από το Τελωνείο

Μία νέα πλατεία σ’ ένα κεντρικό και ιδιαίτερα πολυσύχναστο σημείο της πόλης, το οποίο καθημερινά συγκεντρώνει πολίτες κάθε ηλικίας, δημιουργείται στο Βόλο. Πρόκειται για το χώρο της παλιάς ιχθυαγοράς, μπροστά από το Τελωνείο, που για αρκετά χρόνια παρέμεινε αναξιοποίητος. Με τις εργασίες που ξεκίνησαν το τελευταίο δεκαήμερο και βρίσκονται σε εξέλιξη, η πλατεία απελευθερώνεται και ενοποιείται με τους διπλανούς κοινόχρηστους χώρους.

Αυξάνεται συνεχώς ο όγκος των ανακυκλώσιμων υλικών

Κανονικά λειτουργεί το σύστημα ανακύκλωσης στις Δημοτικές Ενότητες Βόλου, Νέας Ιωνίας και Αγριάς, βάσει της σχετικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης. Μάλιστα, ήδη ο Δήμος Βόλου έχει απευθυνθεί και έχει ζητήσει από την ΕΕΑ, με έγγραφό του από περασμένο Μάρτιο, την επέκταση του προγράμματος σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Δυναμικά παρών ο Βόλος στον εθνικό και τον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη

Σε σημαντικό αθλητικό κέντρο εθνικής και διεθνούς εμβέλειας, αναδεικνύεται ο Βόλος, καθώς σε τακτά χρονικά διαστήματα αποτελεί τόπο συνάντησης αθλητών και αθλητριών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενδυναμώνοντας συνεχώς τη θέση του στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Ο Δήμος Βόλου αξιοποιεί τις διοργανώσεις αυτές ως εργαλείο για την προβολή και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλει για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.