Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Από Οκτώβριο έως Μάρτιο το κλάδεμα των δέντρων

Οργανωμένη επιχείρηση για το κλάδεμα και τη μείωση του ύψους των δέντρων στο σύνολο του ενιαίου Δήμου Βόλου, ξεκινά το επόμενο χρονικό διάστημα από συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου. Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χ. Τσαμπάζης, πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο Βόλο, καθώς φέτος θα κλαδευτούν δέντρα τα οποία παραμένουν ακλάδευτα επί σειρά ετών, κυρίως λόγω δυσκολίας προσέγγισης.
Όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον κ. Τσαμπάζη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της υπηρεσίας, το  κλάδεμα των δέντρων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, με 3 συνεργεία των 12 ατόμων, 2 στο Βόλο και 1 στη Νέα Ιωνία. Τα ίδια συνεργεία θα εργαστούν αμέσως μετά στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν παρουσία γεωπόνου, ο οποίος θα ελέγχει και θα καθοδηγεί τα συνεργεία για το σωστό κλάδεμα των δέντρων. Η επιχείρηση θα διακοπεί δυο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα και θα αρχίσει πάλι στις 15 Ιανουαρίου 2012, με την προοπτική να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Μαρτίου.

Χωρίς αυτοκίνητα αύριο το κέντρο του Βόλου

Ασυνήθιστη εικόνα θα παρουσιάσει αύριο το κέντρο της πόλης του Βόλου, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, λόγω του αποκλεισμού της κίνησης Ι.Χ. αυτοκινήτων στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Χατζηαργύρη  – Μαυροκορδάτου – Γαζή – Ιάσονος, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.
Ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ έχουν εξασφαλίσει τη δωρεάν μετακίνηση των πολιτών με τα αστικά λεωφορεία, για το χρονικό διάστημα που θα είναι αποκλεισμένο το κέντρο της πόλης.
Για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Ν. Μόσχο, στην οποία συμμετείχαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ. Σ. Μπαρτζιώκα, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόλου κ. Μιλτιάδης Ζαφείρης, ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Θ. Σγάρας, ο Διευθυντής της ΑΝΕΒΟ Β. Σγουρής και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Δ/σης Πολεοδομίας Γ. Ζαπάντη.

Ανασύνταξη του επίμαχου σχεδίου Π.Δ. για το Ρυθμιστικό

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του σχεδίου Π.Δ. για το Ρυθμιστκό Σχέδιο Βόλου, μετά από τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των Δήμων Βόλου, Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Ν. Σηφουνάκη και τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών φορέων.
Το Δήμο Βόλου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαφάνειας κ. Ν. Μόσχος, ο οποίος τονίζει ότι η σύσκεψη αυτή αποτελεί συνέχεια μιας σειράς άλλων συσκέψεων και συζητήσεων που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί από το Δήμο Βόλου με υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΚΑ, με κοινό σκοπό την τροποποίηση βασικών σημείων του σχεδίου Π.Δ.

Σε νόμιμα μέτρα κατά μεγαλοοφειλετών καταφεύγει η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε όλα τα νόμιμα μέτρα προκειμένου να εισπράξει τις οφειλές παρελθόντων ετών προς τη ΔΕΥΑΜΒ από τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης, είναι η Διοίκηση της Επιχείρησης, η οποία από σήμερα άρχισε να αποστέλλει επιστολές στους μεγάλους οφειλέτες καλώντας τους να μεριμνήσουν για την τακτοποίηση των οικονομικών τους εκκρεμοτήτων.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ, υπάρχουν οφειλέτες, με χρέη   που ξεκινούν από 17.000 ευρώ και φθάνουν τις 900.000 ευρώ ανά οφειλέτη. Ενδεικτικά αναφέρονται οι περιπτώσεις του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου, με οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των 887.495 ευρώ, και του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, με οφειλές ύψους 307.804, 69 ευρώ.

Πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του τουρισμού και το άνοιγμα του Δήμου Βόλου σε νέες αγορές

Iκανοποιημένη από την ανοδική πορεία της επισκεψιμότητας κατά 10-12% περίπου, που καταγράφηκε στο Βόλο και το Πήλιο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και αποδίδεται κυρίως στη λειτουργία του αεροδρομίου και στην αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας, είναι η Δημοτική Αρχή Βόλου, η οποία θέτει πλέον νέες προτεραιότητες για την τουριστική προβολή της περιοχής ενόψει της χειμερινής περιόδου.
Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, κα Σούλα Μπαρτζιώκα, «η φετινή χρονιά ήταν καθοριστική για τον τουρισμό στην περιοχή, διότι τέθηκαν τα θεμέλια και οι άξονες του σχεδιασμού για την περαιτέρω ανάπτυξη του, με στόχο τη διαμόρφωση και προώθηση της νέας τουριστικής ταυτότητας της μείζονος πόλης, η οποία θα ανταποκρίνεται στα δεδομένα του ενιαίου Δήμου Βόλου».