Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Την Τρίτη το ξεκίνημα της ενιαίας δημοτικής παράταξης για το Βόλο και την προοπτική του

«Τέρμα τα ψέματα. Την Τρίτη 1η Απριλίου, στις 8.00 μ.μ., στο «Αχίλλειον», ξεκινάμε τη νέα πορεία, με την εκδήλωση για τη συγκρότηση μιας μεγάλης, ενιαίας δημοτικής  παράταξης που θα είναι ανοιχτή σε όλες τις υγιείς, δημιουργικές και αναγεννητικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας. Πάμε μαζί, για να πάμε το Βόλο μπροστά, με μια επιλογή ευθύνης», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Δημοκρατική  Συμπολιτεία και η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι οι επικεφαλής των δυο παρατάξεων, Π.Σκοτινιώτης και Απ.Παπατόλιας αντίστοιχα, ανακοίνωσαν πριν από λίγες μέρες την κοινή τους απόφαση να συγκροτήσουν ευρεία δημοτική συμμαχία για το Βόλο και την προοπτική του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία του πρώην Δημάρχου Βόλου κ.Δημήτρη Πιτσιώρη και άλλων αυτοδιοικητικών στελεχών από ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων. Όπως μάλιστα είχαν εξηγήσει, η απόφασή τους αυτή υπαγορεύθηκε από τα μηνύματα μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας, που αξιώνει να διασφαλιστεί η σταθερή πορεία και η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Βόλου.

Π.Σκοτινιώτης: Τα χαρακτικά του Α.Τάσσου σπάνια πολιτιστική παρακαταθήκη για το Βόλο

Σπάνια πολιτιστική παρακαταθήκη για την πόλη μας, με εξαιρετικά σημαντικό αισθητικό, εκπαιδευτικό, ιστορικό, κοινωνικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, χαρακτήρισε τις εικαστικές δημιουργίες του χαράκτη Α.Τάσσου που φιλοξενούνται στο φουαγιέ του Δημαρχείου Βόλου, ο Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τον χαιρετισμό του στη σημερινή επιστημονική ημερίδα με την οποία άνοιξε το αφιέρωμα στον μεγάλο χαράκτη για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Στον χαιρετισμό του ο κ.Σκοτινιώτης επισήμανε συγκεκριμένα τα εξής: "Μόλις διάβασα, στα τέλη του περασμένου χρόνου, ότι το 2014 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του Α. Τάσσου (1914 - 1988), θεώρησα αμέσως ότι ο  Δήμος Βόλου οφείλει ένα αφιέρωμα μνήμης ως ελάχιστη τιμή  στο έργο  του μεγάλου χαράκτη και αγωνιστή,  ο οποίος σημάδεψε την τέχνη στη χώρα μας.

Δήμος Bόλου: Την Κυριακή 6 Απριλίου, συμμετέχουμε όλοι στη διεθνή εθελοντική καμπάνια «Let’s do it Greece»

Ο Δήμος Βόλου, συμμετέχοντας ενεργά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στη διεθνή εθελοντική καμπάνια «Let’s do it Greece», καλεί όλους τους δημότες να συμμετέχουν εθελοντικά σε δράσεις καθαρισμού, την Κυριακή 6 Απριλίου, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα για το δικαίωμα σε ένα Δήμο όμορφο, καθαρό και ανθρώπινο. Το ''Let's do it World'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα, με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, μία συγκεκριμένη ημέρα, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, στέλνοντας ένα μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.