Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Διερευνητικές επαφές του Δήμου Βόλου με την AEGEAN

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN κ.Ευτύχιο Βασιλάκη είχε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Σ.Μπαρτζιώκα. Η συνάντηση επιδιώχθηκε από τη Δημοτική Αρχή Βόλου στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλει για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την αξιοποίηση του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου.

Μεγάλη αναδρομική έκθεση έργων του Αγήνορα Αστεριάδη

Μεγάλη έκθεση έργων του γνωστού ζωγράφου της λεγόμενης «Γενιάς του 30» Αγήνορα Αστεριάδη θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, στις 8.30μμ. στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, ανήμερα του παγκόσμιου εορτασμού της Ημέρας των Μουσείων, ενταγμένη στο τριμηνιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Καλλιτεχνικής Άνοιξης» που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δημοτικού Οργανισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Την έκθεση θα παρουσιάσει ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανόλης Βλάχος.

Προσωρινά ακατάλληλο προς πόση το νερό της Αγριάς

Λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα στον υποσταθμό της ΔΕΗ της Αγριάς, τα ξημερώματα της Τρίτης, προέκυψαν βλάβες στα αντλιοστάσια ύδρευσης της περιοχής. Από την πρώτη στιγμή  καταβλήθηκαν προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών, οι οποίες όμως απέβησαν  άκαρπες μέχρι τώρα λόγω της έκτασης και της σοβαρότητας του προβλήματος.

Αιτήσεις για παράταση εργοταξιακής παροχής

Από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας Δήμου Βόλου ανακοινώνεται ότι, οι ενδιαφερόμενοι των οποίων οι οικοδομές δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί κανονικά και εμπίπτουν στη διαδικασία παράτασης εργοταξιακής παροχής με την υπογραφή Αντιδημάρχου, για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 163/2012 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει να φροντίσουν για την υποβολή αίτησης στα γραφεία της Διεύθυνσης, Μικρασιατών 81,  Κτίριο Σπίρερ. Η παράταση θα ισχύει έως 31/12/2012.