Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Νέες θέσεις εργασίας στο Δήμο Βόλου

Θέσεις απασχόλησης θα δημιουργηθούν και στο Δήμο Βόλου, σύμφωνα με το Πρόγραμμα “Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», του Άξονα προτεραιότητας 7 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Ε.Π «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού», που προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ο Δήμος Βόλου και τα νομικά πρόσωπά του θα μπορούν να απασχολούν, επί πεντάμηνο, άτομα με μηνιαίες αποδοχές 625 €, περιλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών, σε προγραμματισμένα έργα και εφόσον δεν θα καλύπτονται, εξ αυτών, πάγιες ανάγκες και υπηρεσίες του Δήμου.
Η συμμετοχή του Δήμου και των νομικών προσώπων του, διασφαλίζεται με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με δικαιούχους συμπράττοντες φορείς, όπως είναι το Εργατικό Κέντρο, οι επαγγελματικές ενώσεις, τα σωματεία,  τα Επιμελητήρια και ιδρύματα, τα οποία πρέπει να διαθέτουν διαχειριστική επάρκεια τύπου Γ΄.

Επί «τάπητος» όλα τα ανοικτά θέματα του λιμανιού

Πρωτοβουλία για συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, προκειμένου να συζητηθούν  όλα τα ανοικτά θέματα του λιμανιού που σχετίζονται με την πόλη, ανέλαβε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης.
Συγκεκριμένα,  σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ Γ. Πρίγκο και Δ. Θεοδώρου αντίστοιχα,  ο κ. Σκοτινιώτης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, «σε συνέχεια της πρόσφατης συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για τις προτάσεις της Β΄ φάσης του προγραμματικού σχεδίου ανάπτυξης λιμένος Βόλου, των εγγράφων που έχουμε ανταλλάξει αυτή την περίοδο για διάφορα θέματα, αλλά και στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που πρέπει να εμπεδώσουμε μεταξύ των φορέων Διοίκησης και λειτουργίας του λιμανιού με τα αιρετά όργανα του Δήμου, παρακαλώ να ορίσουμε το συντομότερο δυνατό συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε τα παρακάτω, κατ’ αρχήν, θέματα κοινού ενδιαφέροντος:
•    Την πρόταση  για χωροθέτηση Μαρίνας στον ανατολικό τομέα του λιμανιού πίσω από τον κυματοθραύστη και τα εναλλακτικά σενάρια που πιστεύουμε ότι πρέπει να διερευνηθούν
•    Την παραχώρηση στο Δήμο Βόλου των παλαιών αποθηκών Τελωνείου για ανακαίνιση και αξιοποίησή τους
•    Τη μεταφορά των χύδην φορτίων στον 3ο προβλήτα, στο πλαίσιο και του μνημονίου συνεργασίας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των περιβαλλοντικών όρων που εγκρίθηκαν
•    Τη λειτουργία της νέας εισόδου του λιμανιού από τον κόμβο της Μπουρμπουλήθρας
•     Την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας και τη μεγιστοποίηση των ωφελημάτων για την πόλη».

Όχι στη σιδηροδρομική απομόνωση του Βόλου

Την κατηγορηματική αντίθεση της δημοτικής αρχής στις περικοπές δρομολογίων και την κατάργηση νευραλγικών υπηρεσιών του ΟΣΕ με έδρα το Βόλο, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών,  Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Ραγκούση, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Χ. Τσιόκα, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ΟΣΕ κ. Π. Θεοφανόπουλο και τον Πρόεδρο Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθ. Ζηλιασκόπουλο.
Ο κ. Σκοτινιώτης ζητεί επανεξέταση των αποφάσεων και παράλληλα να υπάρξει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των έργων που είναι απαραίτητα για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος σιδηροδρομικής απομόνωσης του Βόλου. 
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «τα σχέδια του ΟΣΕ προκαλούν εύλογη ανησυχία, προβληματισμό και αγανάκτηση όχι μόνο στους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο, αλλά και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, η οποία διεκδικεί αποφασιστικά την αναβάθμιση του δικτύου και των παρεχομένων σιδηροδρομικών υπηρεσιών. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η μεγάλη βιομηχανική και εμπορική ανάπτυξη του Βόλου στις αρχές του περασμένου αιώνα στηρίχθηκε πρωτίστως στο σιδηρόδρομο και το λιμάνι».