Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ηλίας Ξηρακιάς: κ. Μπέο δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Σε δήλωσή του με αφορμή το νέο εξώδικο που απέστειλε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αχ.Μπέος σχετικά με την ανάθεση εκπόνησης μελετών για το έργο κατασκευής κυκλικών κόμβων, που επρόκειτο να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βόλου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Ηλίας Ξηρακιάς επισημαίνει τα ακόλουθα: «Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ο κ.Μπέος προσπαθεί να μεταφέρει από το χώρο της πιο αρνητικής πλευράς του ποδοσφαίρου, πρακτικές άγνωστες στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την οποία ο ίδιος έχει τόση σχέση όση ο «Φάντης με το ρετσινόλαδο».

Έτσι, μετά τις μηνύσεις κατά του Δημάρχου και δημοσιογράφων για, δήθεν, συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή αναφέρονται στο βίο και την πολιτεία του ανδρός, έστησε εδώ και δύο μήνες βιομηχανία εξώδικων προσκλήσεων κατά της Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ, κάθε φορά που τα αρμόδια όργανα καλούνται να συνεδριάσουν και να εξετάσουν είτε τρέχοντα θέματα λειτουργίας, σύμφωνα με το νόμο, είτε θέματα προετοιμασίας της πόλης ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
Ο στόχος του είναι προφανής: για μεν τους υπαλλήλους και τα όργανα Διοίκησης του Δήμου, να δημιουργήσει κλίμα φόβου, επιδιώκοντας να σταματήσει η λειτουργία του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ. Για δε τους πολίτες, να  συνεχίσει τη χυδαία παραπληροφόρηση περί μηδενικού έργου της Δημοτικής Αρχής. Και, το κυριότερο και πιο επικίνδυνο, να καλλιεργήσει την αντίληψη ότι τελικά όλοι είμαστε ίδιοι μια αντίληψη, από την οποία η μόνη που βγαίνει ωφελημένη είναι η Χρυσή Αυγή. Ε! λοιπόν, κ. Μπέο, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Στο πλαίσιο αυτής της προεκλογικής στρατηγικής και αφού δεν κατάφερε, με τα εξώδικά του, να ακυρώσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία παρουσιάστηκαν τα βραβεία του διεθνούς διαγωνισμού για το σημαντικό Μουσείο της Αργούς ή τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ με μια ενέργεια ύποπτη για το περιεχόμενό της και κυρίως για το χρόνο που έγινε, μου ζήτησε σήμερα με νέο εξώδικο να μη συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, που στην ημερήσια διάταξή της είχε την επικύρωση της κατανομής των Προνοιακών επιδομάτων Απριλίου - Μαΐου, τα πρακτικά διαφόρων διαγωνισμών σε υλοποίηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και την έγκριση δαπανών για την διοργάνωση των ίδιων των εκλογών της επόμενης Κυριακής. Μήπως δεν θέλει να γίνουν πια ούτε οι εκλογές; 
Δυστυχώς ο χυδαίος λαϊκισμός που δηλητηριάζει την κοινωνία τα τελευταία χρόνια δεν έχει όρια και χρησιμοποιείται κατά βούληση και κατά συνείδηση. Ο κ Μπέος είναι γνήσιος εκφραστής του και προσπαθεί να φέρει νέα «ήθη» στην Αυτοδιοίκηση.
Οι πολίτες όμως είναι πλέον υποψιασμένοι κι έχουν καταλάβει τα παιγνίδια που κάποιοι προσπαθούν να παίξουν πίσω από την πλάτη του και θα δώσουν την απάντησή τους την Κυριακή σ’ αυτούς που ασχημονούν και εκθέτουν την πόλη στο πανελλήνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: