Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Δήμος Βόλου: Ολοκληρωμένη πρόταση για τη διακίνηση σιτηρών από το λιμάνι

Τις θέσεις και προτάσεις του Δήμου Βόλου για την αντιμετώπιση του προβλήματος που αφορά τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του ΣΙΛΟ στο λιμάνι του Βόλου, διατύπωσε ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, μετά από πρόσκληση που Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Γ.Πρίγγου. Στη συνεδρίαση συμμετείχε εκ μέρους του Δήμου Βόλου και ο κ. Δημ. Δερβένης, εκπρόσωπος του Δήμου στο Δ.Σ. της ΟΛΒ Α.Ε.

Συνεργασία Δήμου - καταστηματαρχών για τα τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους

Συνεχείς συζητήσεις ανάμεσα σε μεμονωμένους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και στον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Νίκο Μόσχο, με τη συμμετοχή στελεχών του Τμήματος Προσόδων και της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να  διευκρινίζονται σημεία της υπ’ αρ. 827/2011 Κανονιστικής Απόφασης για τους όρους και προϋποθέσεις χρήσης κοινόχρηστων χώρων, η ισχύς της οποίας ξεκίνησε από την 1η Απριλίου 2012.

Επιχείρηση αντικατάστασης κορυνών σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση και συμπλήρωση κορυνών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης του Βόλου, από το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν 57 κορύνες στην οδό Κ. Καρτάλη, από Δημητριάδος έως Αναλήψεως, 35 κορύνες στην οδό Ιωλκού και 30 κορύνες στην οδό Ιάσονος, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σημειώνεται ότι, αυτή ήταν η πέμπτη φορά που πραγματοποιήθηκε επέμβαση στην οδό Κ. Καρτάλη τους τελευταίους 12 μήνες.

Επίσκεψη σπουδαστών του ΔΙΕΚ Βόλου σε κρουαζιερόπλοιο

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κρουαζιερόπλοιο COLUMBUS 2 της εταιρείας Hapag Lloyd, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου τη Δευτέρα 14 Μαΐου, με περισσότερους από 600 επιβάτες και 300 μέλη πλήρωμα, πραγματοποίησαν οι δευτεροετείς σπουδαστές τους τμήματος «Υπεύθυνος Υποδοχής και Φιλοξενίας» του Δημοτικού ΙΕΚ  Βόλου.

Μετεγκατάσταση του ΚΕΠ Ιωλκού

Στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Ιωλκού (παραπλεύρως της κεντρικής πλατείας Ανακασιάς), στεγάζεται από σήμερα Πέμπτη το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού. Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξορθολογισμού των δαπανών, που καταβάλει η Δημοτική Αρχή Βόλου από την πρώτη μέρα της θητείας της, χωρίς όμως να επηρεάζεται η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες, τέθηκε αίτημα προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Τμήμα Λειτουργίας Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για μετεγκατάσταση του ΚΕΠ Ιωλκού.