Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Π.Σκοτινιώτης: Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Απαιτείται εγρήγορση


Με αφορμή την προωθούμενη ακαδημαϊκή συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο τέως δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ακαδημαϊκή συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας φαίνεται πως αποτελεί ειλημμένη απόφαση, ανεξάρτητα από τις αντιρρήσεις που έχουν διατυπωθεί. Ήδη, προχθές (Πέμπτη) οι διοικήσεις των τριών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων κατέθεσαν  στον Υπουργό Παιδείας τις προτάσεις τους, διαφορετικές, απ’ ό,τι φαίνεται, σε πολλά σημεία. Το οριστικό πόρισμα αναμένεται να εκδοθεί μέχρι 30 Απριλίου ή λίγο μετά. Τις επόμενες, δηλαδή, μέρες θα ληφθούν αποφάσεις εξόχως κρίσιμες για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην περιοχή μας, με βάθος δεκαετιών.
Ταυτόχρονα έχουν φουντώσει και οι συζητήσεις σε όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Σε όλες, πλην … Βόλου. Ο οποίος, σ’ αυτή τη συγκυρία,  βρίσκεται χωρίς πυξίδα, χωρίς ιστορική μνήμη και ευθύνη, χωρίς επιρροή στα κέντρα αποφάσεων.  Και να σκεφτεί κανείς ότι είναι η πόλη που κατάφερε,  από τα πρώτα ακόμη μεταπολιτευτικά χρόνια, μέσα από πλούσιο επιστημονικό, κοινωνικό και πολιτικό  διάλογο, να διαμορφώσει υπεύθυνη, ορθολογική και τεκμηριωμένη άποψη για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τη σύγχρονη ακαδημαϊκή φυσιογνωμία του, και να γίνει η έδρα του Ιδρύματος. Φέτος μάλιστα γιορτάζονται τα 30 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου, το οποίο αποτελεί τον μεγαλύτερο μετασχηματισμό της πόλης μας τις τελευταίες δεκαετίες και για το οποίο αισθανόμαστε όλοι περήφανοι, βλέποντας  να είναι σε διαρκή ανοδική πορεία και να κερδίζει συνεχώς θέσεις στο διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον.