Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με το Σωματείο της Χαλυβουργίας

Τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στους εργαζομένους της Χαλυβουργίας Βόλου και το Σωματείο τους, που δίνουν το δικό τους δύσκολο αγώνα, με τον τρόπο που οι ίδιοι επέλεξαν,  εξέφρασε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο του Σωματείου. Τον κ. Σκοτινιώτη επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στη Χαλυβουργία Βόλου Θ. Γκλαβίνης, ο Γραμματέας Δ. Τσοπάνος, ο Αντιπρόεδρος Σ. Κορώνης και το μέλος της διοίκησης Χ. Καραλής, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα των συναδέλφων τους και για την απόφαση που έλαβαν κατά την πρόσφατη Γενική τους Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε με μυστική ψηφοφορία και κάλπη. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου ζήτησαν τη στήριξη του Δήμου Βόλου ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας και να αποτραπεί ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας του εργοστασίου.

Π. Σκοτινιώτης: Η εξέλιξη της ΕΒΕΤΑΜ ανοίγει νέους ορίζοντες για την εταιρεία και την περιοχή

Την ανάδειξη της ΕΒΕΤΑΜ σε εθνικό φορέα πιστοποίησης, εργαστηριακών δοκιμών και ελέγχων βιομηχανικών προϊόντων, χαιρετίζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, εκφράζοντας τη στήριξη του Δήμου στο έργο της εταιρείας.

Στις 30 Μαρτίου ο διαγωνισμός για την προμήθεια εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων του Δήμου Βόλου

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης του Δήμου Βόλου, προϋπολογισμού 939.212,62 ευρώ. Πρόκειται για χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος Βόλου από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αποτελεί ουσιαστικά τη «μερίδα του λέοντος» σε επίπεδο Θεσσαλίας, αφού το συνολικό ποσό που εγκρίθηκε σε πρώτη φάση για ολόκληρη την Περιφέρεια ανέρχεται σε 1.266.626 ευρώ.

Ξεκινά η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου στην Άλλη Μεριά

Αρχίζουν άμεσα οι εργασίες ανέγερσης νέου διδακτηρίου για τη στέγαση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς στην Άλλη Μεριά, καθώς υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κ. Τσόλης Α.Ε.», που ανέλαβε την εκτέλεσή του. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 852.055,82€ (προϋπολογισμός μελέτης 1.819.160,00€) είναι ενταγμένο στον άξονα Προτεραιότητας 4 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» του Ε.Π. «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Εθελοντές εκπαιδευτικοί θα προετοιμάσουν υποψηφίους των ΑΕΙ-ΤΕΙ για τις πανελλήνιες

Ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα υποστηρίζουν παιδιά οικογενειών που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συγκροτεί η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού στην προσπάθεια της να αξιοποιήσει την εθελοντική προσφορά συμπολιτών εθελοντών .
Η ομάδα αποτελείται από έμπειρους καθηγητές – φροντιστές που εθελοντικά, από το περίσσευμα του χρόνου τους, θα προετοιμάσουν υποψηφίους των ΑΕΙ-ΤΕΙ για τις πανελλήνιες εξετάσεις του Μαΐου 2012.

Παρέμβαση για την εγγραφή των ανέργων Ν. Αγχιάλου στα μητρώα του ΟΑΕΔ Βόλου

Την παρέμβαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Ηλ. Κικίλια, προκειμένου οι άνεργοι της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου να εγγράφονται πλέον στα μητρώα του ΟΑΕΔ Βόλου και όχι του ΟΑΕΔ Αλμυρού, ζητεί με επιστολή του ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου κ. Παντελής Πελεκάνος. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως υποστηρίζει, θα πρέπει να προωθηθεί ρύθμιση ώστε οι άνεργοι της Νέας Αγχιάλου να τυγχάνουν ίδιας μοριοδότησης με τους εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ Βόλου και, επομένως, να διεκδικούν ισότιμα θέσεις εργασίας στον ενιαίο Δήμο Βόλου.