Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Ιδεών για το νέο παγκάκι της πόλης

Τη διενέργεια Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών με θέμα τον σχεδιασμό για το νέο παγκάκι της πόλης, προωθούν από κοινού ο Δήμος Βόλου και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Μαγνησίας. Τίτλος του διαγωνισμού θα είναι «Volos Needs Its Bench» και στόχος να επιλεγεί η καλύτερη πρόταση, αισθητικά και λειτουργικά, ώστε να γίνει μαζική βιομηχανική παραγωγή για νέα παγκάκια που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς άλλων επεμβάσεων στο αστικό τοπίο, όπως οι αποφάσεις για τους κοινόχρηστους χώρους, για το κυκλοφοριακό, για την κατάργηση περιπτέρων,  κ.λ.π.

Στέλιος Κούλογλου και «Ολιγαρχία» στο Αχίλλειον

Η «Ολιγαρχία», η τελευταία ταινία-ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου και της ομάδας του, με το οποίο ξεκίνησε το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης,  θα προβληθεί στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνουν ο Δήμος Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 8.30 το βράδυ, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Αυλαία για την επιτυχημένη παράσταση “Μιας Πεντάρας Νιάτα” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου

Με άφθονο γέλιο και πολλά χειροκροτήματα επιβράβευσαν τους συντελεστές του έργου οι 2.000 θεατές που παρακολούθησαν τις 23 παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής από τις 14 Δεκεμβρίου του 2012. Μένουν μόλις τρεις παραστάσεις για να ολοκληρωθεί ο κύκλος των 26 παραστάσεων που είχε προγραμματιστεί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, προκειμένου η θεατρική σεζόν να συνεχιστεί με τη νέα παραγωγή, το «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα.