Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ηχηρό μήνυμα υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης από την Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Βόλου

Σε θετικό και γόνιμο κλίμα και με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου με θέμα τη συγκρότηση Τοπικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΔΙ.Κ.Α.), στόχος του οποίου θα είναι να συμβάλει με σχέδιο και συντονισμένα στη στήριξη των πιο ανήμπορων συμπολιτών και στην αντιμετώπιση φαινομένων φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού που ολοένα και περισσότερο εμφανίζονται στην τοπική κοινωνία.

Π.Σκοτινιώτης: Ο Δήμος Βόλου ενάντια στη συρρίκνωση του Νοσοκομείου

Την κατηγορηματική αντίθεση της Δημοτικής Αρχής Βόλου στη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Βόλου σε ιατρικό προσωπικό και στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε δήλωσή του με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε έξω από το Αχιλλοπούλειο. Ο Δήμαρχος Βόλου έδωσε το «παρών» στο συλλαλητήριο, όπως επίσης ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απ.Παντσάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Λ.Μαυρογιάννης και Λ.Αναστασίου. 

Προωθούνται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βόλου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη με τους μελετητές του Γραφείου Δοξιάδη, που έχουν αναλάβει τη μελέτη της «Αναθεώρησης και Επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Βόλου». Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Ν. Μόσχος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδίου Πόλης κ. Ι. Πολυμενίδης και πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να αξιολογηθεί από κοινού η πορεία της μελέτης του Γ.Π.Σ., σε συνάρτηση με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το τελικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου (Ρ.Σ.Β.), όπως αυτό έχει αποσταλεί από το ΥΠΕΚΑ.

Γιορτή του ΚΔΑΠ Προσφυγικών στο «Αχίλλειο»

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Προσφυγικών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.ΠΑ. – Δ.Ι.Ε.Κ.) του Δήμου Βόλου, διοργανώνει γιορτή για τη λήξη της χειμερινής περιόδου. Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά του ΚΔΑΠ Προσφυγικών. Με αφορμή ένα παιδικό τραγούδι με τίτλο «Το δέντρο» από το cd του Γιώργου Χατζηπιερή «Η επιστροφή του τεμπέλη δράκου» γράφτηκε από τους εμψυχωτές του Κέντρου ένα παιδικό έργο.