Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με τον Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη

Τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Christophe Le Rigoleur, συνοδευόμενος από τον επίτιμο πρόξενο του Γαλλικού Προξενείου στο Βόλο Ρολάν Φίσσερ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του για την εκδήλωση της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» με θέμα «Jacqueline de Romilly», που τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στο Βόλο και πόλεις της Γαλλίας.

Ηλ.Ξηρακιάς: Η κυβέρνηση και όχι ο Δήμος επέβαλε τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου στα περίπτερα

Σχετικά με την αλλαγή του καθεστώτος καταβολής τέλους για την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου από τα περίπτερα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Η. Ξηρακιάς διευκρινίζει τα ακόλουθα: Μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες περιπτέρων δεν όφειλαν να πληρώνουν τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, διότι ήταν μια παραχώρηση προς ανάπηρους πολέμου. Σημειώνεται ότι η απαλλαγή αυτή ίσχυε μόνο για τον κοινόχρηστο χώρο που καταλαμβάνει η κατασκευή του περιπτέρου, καθώς είχαν τη δυνατότητα να διατηρούν στον εξωτερικό κοινόχρηστο χώρο και σε θέση που να εφάπτεται με το περίπτερο, μέχρι δυο (2) ψυγεία (παγωτών και αναψυκτικών), με την προϋπόθεση καταβολής ετήσιου τέλους χρήσης κοινοχρήστου χώρου ανά τεμάχιο και ανά ζώνη ανάλογα  με τη θέση του περιπτέρου.

Αυτόματο σύστημα ξενάγησης στη Μακρινίτσα σε δυο γλώσσες

Χώρος τουριστικής πληροφόρησης οργανώθηκε και λειτουργεί στη Μακρινίτσα από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και την παροχή μέσων και υπηρεσιών για την ξενάγησή τους σ’ έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης. Στο χώρο που πρόσφατα διαμορφώθηκε εντός του δημοτικού καταστήματος Μακρινίτσας, σε απόσταση αναπνοής από την κεντρική πλατεία του οικισμού, φιλοξενείται έντυπο και οπτικό υλικό που βοηθά τους επισκέπτες να γνωρίσουν την περιοχή και να θαυμάσουν τις φυσικές ομορφιές της.

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση του Δήμου Βόλου με θέμα «Αιθαλομίχλη, θέρμανση, εξοικονόμηση ενέργειας»

Ημερίδα με τίτλο «Αιθαλομίχλη, θέρμανση, εξοικονόμηση ενέργειας» διοργανώνει ο Δήμος Βόλου μέσω του Τμήματος Περιβάλλοντος, το οποίο συστάθηκε και λειτουργεί στο πλαίσιο του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας με σκοπό την ανάδειξη των θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον και την προώθηση λύσεων στα προβλήματα. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό τη συμβολή του Δήμου Βόλου στην προσπάθεια αντιμετώπισης της αέριας ρύπανσης.

Ενημερωτική ημερίδα στο Βόλο για την υλοποίηση επενδύσεων μέσω JESSICA

Ενημερωτική ημερίδα για το χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA διοργανώνει η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Στόχος είναι να ενημερωθούν οι πολίτες του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας, οι οικονομικοί φορείς και οι επιχειρηματίες της περιοχής, για τη δυνατότητα υλοποίησης ανταποδοτικών ιδιωτικών επενδύσεων μέσω της πρωτοβουλίας JESSICA, η οποία αναπτύσσεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σε συνεργασία με την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB), με σκοπό τη στήριξη βιώσιμων επενδύσεων για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση αστικών περιοχών.