Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Όλοι μαζί για να σώσουμε την Κάρλα

Την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων της περιοχής προκειμένου από κοινού να αξιώσουν από την κυβέρνηση την ύπαρξη άμεσης και δραστικής λύσης για τη σωτηρία του έργου ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης. Υπογραμμίζοντας τις οδυνηρές συνέπειες που είχε για τη λειτουργία του έργου η πρωτοφανής διασπορά των αρμοδιοτήτων και η μη στήριξη του Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας, ο κ.Σκοτινιώτης τονίζει ότι θα πρέπει σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς να καταστήσουν απολύτως σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν η λίμνη Κάρλα να καταντήσει βόθρος και ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την οποιαδήποτε επιβάρυνση του Παγασητικού Κόλπου.

Εγκρίθηκε η διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού «ΒΟΛΟΣ Χ 4»

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο / ΥΠΕΚΑ η πρόταση της «ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Α.Ε. (ΕΑΧΑ Α.Ε.)» για τη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού «ΒΟΛΟΣ Χ 4», μετά από σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης. Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ήδη προκηρύχθηκε από τη Διοργανώτρια Αρχή (ΕΑΧΑ Α.Ε.). Ο Δήμαρχος Βόλου με δήλωσή του εκφράζει την ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής για τη σημαντική αυτή εξέλιξη και τις ευχαριστίες του προς την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΑΧΑ Α.Ε, κ. Θεοδώρα Γαλάνη, για το προσωπικό ενδιαφέρον και τη μεγάλη συμβολή της στην προώθηση της καινοτομικής αυτής πρότασης.

Π.Σκοτινιώτης: Εξωφρενική και ταπεινωτική η πρόταση για κλείσιμο του αεροδρομίου Ν.Αγχιάλου

Σχετικά με δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «το γερμανικό δημόσιο απαιτεί το κλείσιμο 22 ελληνικών αεροδρομίων», μεταξύ των οποίων και της Νέας Αγχιάλου, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Π.Σκοτινιώτης επισημαίνει τα ακόλουθα: «Δεν γνωρίζουμε την αξιοπιστία του δημοσιεύματος και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα διαψευστεί άμεσα. Αν πάντως κάποιοι στην κυβέρνηση είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν μια τέτοια εξωφρενική αλλά και ταπεινωτική πρόταση, είναι σίγουρα μακριά νυχτωμένοι. Διότι η ανοχή της κοινωνίας έχει πλέον εξαντληθεί».