Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

630 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης στο Δήμο Βόλου

Εξακόσιες τριάντα θέσεις απασχόλησης του προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», που είχε κατατεθεί από το Δήμο Βόλου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ τον Ιούλιο του 2011, εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Οι 630 θέσεις απασχόλησης, από τις 930 που είχαν ζητηθεί, κατανέμονται ως εξής:
•Δήμος Βόλου (Δ/νση Πρασίνου, Δ/νση Καθαριότητας, Τεχνική Υπηρεσία, ΚΑΠΗ, Δ/νση Προγραμματισμού): 400 άτομα
•Δημοτικός Οργανισμός Εκπ/σης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου: 150 άτομα
•Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης  - Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ): 40 άτομα
•ΔΕΥΑΜΒ: 40 άτομα

Π. Σκοτινιώτης: Σημαντική εξέλιξη η δημοπράτηση του Περιφερειακού δρόμου, από Γορίτσα έως Αγριά

«Σημαντική εξέλιξη», χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τη δημοπράτηση του τμήματος του Περιφερειακού δρόμου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος  Γορίτσας - Αγριάς, προϋπολογισμού 17,6 εκ. ευρώ (μαζί με τις απαλλοτριώσεις). Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη οι προσπάθειες να επικεντρωθούν πλέον στη διεκδίκηση της εργολαβίας-«σκούπα», προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρότατες ελλείψεις στο τμήμα από Λαρίσης έως Γορίτσα και ο αυτοκινητόδρομος να καταστεί ασφαλής για τους χρήστες του.

Ο Δήμος Βόλου διεκδικεί πανελλήνια διοργάνωση βόλεϊ

Τη διοργάνωση του τελικού αγώνα του Κυπέλλου Γυναικών στο βόλεϊ διεκδικεί ο Δήμος Βόλου. Με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κ. Αχ. Μαυρομάτη, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης προτείνει η διοργάνωση να φιλοξενηθεί στο κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας, χωρητικότητας 1650 καθημένων θεατών, υπογραμμίζοντας την παράδοση που έχει η πόλη στο άθλημα του βόλεϊ και ιδιαίτερα στο γυναικείο Beach Volley, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι παράγοντες και οι προπονητές των τοπικών ομάδων για την ανάπτυξη του αθλήματος, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.