Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Έκτακτο πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Βόλου

Με αυξημένο προσωπικό θα λειτουργήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, προκειμένου η πόλη να διατηρηθεί καθαρή, τόσο στο κέντρο όσο και στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες. Στόχος της Διεύθυνσης Καθαριότητας, όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χ. Τσαμπάζης, είναι ο ενιαίος Δήμος Βόλου στο σύνολό του να παρουσιάσει ελκυστική εικόνα στους επισκέπτες που αναμένονται στην περιοχή για το εορταστικό τριήμερο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το έκτακτο πρόγραμμα της Διεύθυνσης Καθαριότητας, το προσεχές τριήμερο θα εργαστούν 35 άτομα σε πρωινή και απογευματινή βάρδια, και θα αξιοποιηθεί ο απαραίτητος μηχανολογικός εξοπλισμός προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στο σύνολό τους.

Κανονικά λειτουργεί το ΚΑΠΗ Αγριάς παράλληλα με τις εργασίες στο κτίριο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αναβάθμισης του κτιρίου όπου στεγάζεται το ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς, οι οποίες οδήγησαν αναγκαστικά και στην προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του. Ωστόσο, παράλληλα με τις εργασίες, από αύριο Πέμπτη θα λειτουργεί και πάλι κανονικά η αίθουσα συνάθροισης των ηλικιωμένων.
Οι παρεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και δρομολογήθηκαν με αφορμή την επικείμενη έναρξη λειτουργίας του «Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» (ΚΗΦΗ), το οποίο θα αποτελέσει μια νέα κοινωνική δομή για τους κατοίκους της Αγριάς παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες φροντίδας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το ΚΗΦΗ θα λειτουργήσει υπό την ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου με αξιοποίηση κοινοτικών πόρων.