Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Στην τελική ευθεία η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βόλου

Κορυφώνονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της μελέτης αναθεώρησης και επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Βόλου, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, στη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης 30 Ιανουαρίου (8:30μ.μ.), καλείται να γνωμοδοτήσει επί της Β1 φάσης της μελέτης. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, αφού η συγκεκριμένη μελέτη, η οποία είχε ξεκινήσει από το 2008, αναμένεται να αποτελέσει ένα πολεοδομικό και χωροταξικό εργαλείο στρατηγικού χαρακτήρα για την περιοχή του Βόλου.

Ξεκινούν οι εργασίες στην πρώην Παιδόπολη Αγριάς για τη δημιουργία Δομής Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Ένα ακόμη σημαντικό έργο πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο της πολιτικής που με σχέδιο και συνέπεια υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Βόλου για την ενίσχυση του δικτύου κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το έργο «Παρέμβαση σε δύο κτίρια της πρώην Παιδόπολης Αγριάς για τη δημιουργία Δομής Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ)». Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κ.Τσολής Α.Ε.».

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης αγωγού της ΔΕΥΑΜΒ

Από τη Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα: Ακολουθώντας από την πρώτη στιγμή τη μόνη τεχνικά επιβεβλημένη λύση, ξεκίνησαν τη Δευτέρα το πρωί, όπως είχε προγραμματισθεί, οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης του αγωγού που μεταφέρει το επεξεργασμένο (καθαρό) λύμα από τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικό) στο Αγκίστρι. Η αναγκαία για την έναρξη της επισκευής, εκκένωση του εγκλωβισμένου λύματος ολοκληρώθηκε, όπως αναμενόταν, την Κυριακή  το μεσημέρι 26.1.2014. Με διαμορφωμένες πλέον τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας, ξεκίνησε η αποκάλυψη του τμήματος του αγωγού που έχει υποστεί τη βλάβη, ώστε να γίνει ακριβής εκτίμηση του μεγέθους και του είδους της και να ακολουθήσει άμεσα η αποκατάστασή της. 

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το φετινό «Καρναβάλι του Κόσμου»

Ξεκίνησαν ήδη από το Δήμο Βόλου οι προετοιμασίες οργάνωσης των εκδηλώσεων για το «Καρναβάλι του Κόσμου 2014», με αλλεπάλληλες συναντήσεις στα γραφεία της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, της επιτροπής που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων. Με βασικό πυρήνα τις τοπικές πολιτιστικές ομάδες θα οργανωθεί ένα δεκαήμερο διασκέδασης και γλεντιού, με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς, στην παραλία της πόλης.

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το περιβάλλον την εποχή της κρίσης

Ομιλία-συζήτηση με θέμα «Το περιβάλλον την εποχή της κρίσης», οργανώνουν ο Δήμος Βόλου και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2014, στις 18.30, με ομιλήτρια την Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος και Σύμβουλο Επικρατείας κ. Μαρία Καραμανώφ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόλου και είναι ανοιχτή στο κοινό. Περιβάλλον, ανάπτυξη και κρίση.  Οι δύο πρώτες λέξεις βρίσκονται στο προσκήνιο εδώ κι εξήντα χρόνια. Η τρίτη, εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, ανέτρεψε πολλά από αυτά που η κοινωνία μέχρι τότε θεωρούσε δεδομένα.