Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Μαθητές του 21ου Δημοτικού σχολείου στον Δήμαρχο Βόλου

Τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκαν σήμερα μαθητές του 21ου Δημοτικού σχολείου Βόλου, που βρίσκεται στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας, προκειμένου να του παρουσιάσουν την εφημερίδα που εκδίδουν με τίτλο «Μαθητών Έργα» και να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα του σχολείου και της γειτονιάς τους. Η επίσκεψη έγινε συγκεκριμένα από 25 μαθητές της πέμπτης τάξης του σχολείου (τμήμα Ε1), που συνοδεύονταν από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ.Ναυσικά Δεσποτοπούλου και τον κ. Ηλία Κουτσερή, εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Αντιμετωπίζεται το πρόβλημα μόνωσης στο κλειστό γυμναστήριο του 6ου Λυκείου

Ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα η εκτέλεση των εργασιών μόνωσης στο κλειστό γυμναστήριο του 6ου Λυκείου Βόλου, που βρίσκεται επί της οδού Ζάχου στο σχολικό συγκρότημα Μουρτζούκου, συνολικής δαπάνης 29.827,50 ευρώ, από πόρους του Δήμου. Με το έργο αυτό θα αντιμετωπιστεί ένα σοβαρό πρόβλημα του 6ου Λυκείου, καθώς το κλειστό γυμναστήριο είναι κατασκευασμένο στο υπόγειο του κτιρίου και η οροφή του αποτελεί  τμήμα  του  αύλειου  χώρου του σχολείου. Σύμφωνα με τη μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, για την αποκατάσταση του προβλήματος προβλέπεται αποξήλωση της υπάρχουσας υγρομόνωσης και κατασκευή νέας, δεδομένου ότι η οροφή του γυμναστηρίου παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές από υγρασία. Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και τον ανάδοχο Σερ.Μαλέτσικα και το έργο αναμένεται να παραδοθεί εντός προθεσμίας 4 μηνών. 

Εκδήλωση της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ευρωπαϊκού προγράμματος

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου (Κ.Ε.Κ.Π.Α.- Δ.Ι.Ε.Κ.), ως συντονιστής φορέας του έργου με τίτλο «Διακυβέρνηση για τους Νέους (Governance for Youth) • Go4You», διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος, την ερχόμενη Κυριακή 4 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης «Μάγνητες Τυφλοί», στο πλαίσιο της υποδράσης 1.3 “Σχέδια Νέων για τη Δημοκρατία”, της Δράσης 1 “Νεολαία για την Ευρώπη” του Προγράμματος “Νέα Γενιά σε Δράση 2007-13” που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με εθνικό συντονιστή της δράσης το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και το οποίο εποπτεύεται από το Υπ. Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. 

Παράταση υποβολής αιτήσεων από ανέργους για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Μαΐου 2014 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή ανέργων σε πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των Τοπικών Σχεδίων Απασχόλησης (ΤοπΣΑ) και υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Βόλου με συντονιστή την ΑΝΕΒΟ Α.Ε. Το έργο στοχεύει στη προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της απασχόλησης στο διευρυμένο Δήμο Βόλου με την υποστήριξη δημιουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων στους τομείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Πρωτογενούς Παραγωγής από 80 ωφελούμενους. 

Ανακοίνωση για βανδαλισμούς σε εκλογικά κέντρα

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους βανδαλισμούς σε εκλογικά κέντρα συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μεταξύ των οποίων και του συνδυασμού μας «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», στην οδό Ιάσονος. Θεωρούμε ότι πρόκειται για καθαρά προβοκατόρικη ενέργεια, η οποία στόχο έχει να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα και να αποτρέψει μια ουσιαστική συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.