Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Κανένα πρόβλημα στο Δήμο Βόλου για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Με αφορμή δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού σχετικά με την πληρωμή των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», διευκρινίζονται τα εξής:
Οι δηλώσεις του κ.Αγοραστού δεν αφορούν τον Δήμο Βόλου και την Κοινωφελή του Επιχείρηση ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.
Ειδικότερα:
 1. Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι υλοποιείται πλέον, χωρίς κανένα πρόβλημα, από την πρόσφατα συσταθείσα ενιαία Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόλου ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, στην οποία και ανήκει το προσωπικό  που εργάζεται στο πρόγραμμα.

Μόνο με διαφάνεια και εγγύηση του ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στα προγράμματα κοινωνικής εργασίας

«Είναι σταθερή η πολιτική μας θέση υπέρ των σταθερών σχέσεων εργασίας για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών του Δήμου. Δεν μπορούμε, όμως να παραβλέψουμε ότι η ανεργία στην τοπική κοινωνία καλπάζει και συνεπώς χρέος του Δήμου είναι να αξιοποιήσει όσα και όποια προγράμματα  εργασίας μπορούν να ανακουφίσουν έστω και πρόσκαιρα». Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε επιστολή του προς τον Βουλευτή Μαγνησίας του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Παύλο Μαρκάκη, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την υλοποίηση προγραμμάτων Κοινωνικής Εργασίας στο Δήμο Βόλου.

Σύσκεψη στο Δήμο Βόλου για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του Ξηριά

Η βούληση της δημοτικής αρχής Βόλου να προχωρήσει απρόσκοπτα και με ταχύτατες διαδικασίες το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του χειμάρρου Ξηριά, εκφράστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας-Β.Σποράδων, του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας. 
Στη σύσκεψη καταγράφηκαν όλες οι εκκρεμότητες του έργου και δρομολογήθηκαν οι ενέργειες για τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, ώστε το έργο να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, καθώς πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση που αφορά την αντιπλημμυρική προστασία όχι μόνο της συγκεκριμένης περιοχής αλλά συνολικά του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενώ έχει και έντονα περιβαλλοντική διάσταση.
Ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης επανέλαβε τη θέληση της δημοτικής αρχής να συνδράμει την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία αποτελεί τον φορέα υλοποίησης του έργου, ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα όλες απαραίτητες διαδικασίες, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία της σταθερής και ουσιαστικής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Υπόθεση καταπάτησης του χειμάρρου Ξηριά απασχολεί την Πολεοδομία του Δήμου Βόλου

Παράνομη καταπάτηση του χειμάρρου Ξηριά, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια αυτοψίας που έγινε στην περιοχή έπειτα από συνεργασία των Αντιδημάρχων Νέας Ιωνίας κ. Γ. Καουνά και Πολεοδομίας και Διαφάνειας κ. Ν. Μόσχου.
Συγκεκριμένα, στελέχη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας διαπίστωσαν πρόσφατη επιχωμάτωση διαστάσεων περίπου 20Χ40 τ.μ. με μέσο ύψος 3,5 μ. Η εκτεταμένη αυτή επιχωμάτωση πραγματοποιήθηκε σε περιοχή, όπου ο χείμαρρος είναι οριοθετημένος. Όπως διευκρινίζει ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας «ο χώρος τον οποίο καταλαμβάνει το ρέμα μετά την οριοθέτηση του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως οικοδομήσιμος ή ως χώρος για την ανέγερση κοινωφελών κτιρίων, αλλά αποκλειστικά ως κοινόχρηστος χώρος, αποκλειόμενης οποιασδήποτε εργασίας επιχώσεως ή καλύψεως του ρέματος».